26. syyskuuta 2011

Helppojen ruokien päivä

En ymmärrä, miksi maanantait tuntuu olevan aina sekavia ja raskaita. Vaikka eihän nämä päivät poikkea millään tavalla muista päivistä. Ainakaan mulla. Mutta senpä vuoksi maanantaisin on kiva päästä helpolla ruokien suhteen. Tämän päivän helppousruokiin kuului ihan vaan kanakeittoa ja kerroskiisseliä. Pitäähän keittopäivinä olla jälkiruokaa. Tai siis ainakin silloin, jos kokin tekee mieli jotain hyvää.

Tuo keitto ei tytölle aiheuttanut mitään suunnattomia riemunkiljahduksia. Hän kun ei keitoista tykkää. Mutta mun mielestä se oli hyvää. Ja etenkin helppoa. Toimii siis oikein hyvin maanantairuokana. Mulla lorahti tuohon keittoon vahingossa kaksi ruokalusikallista sitruunamehua. Luetun ymmärtäminen näköjään taas hukassa :) Ohje on lähtöisin Yhteishyvä-lehdestä.

Keltainen broilerikeitto

300g maustamatonta broilerin tai kalkkunan fileesuikaleita tai fileepihviä paloina
öljyä
0,5tl kurkumaa
1mm currya
1mm chiliä
250g pakastekasvissuikaleita
2 kanaliemikuutiota
5dl vettä
2dl pakasteherneitä
4dl kookosmaitoa
2tl sitruunamehua
suolaa tarvittaessa

  Ruskista broilerisuikaleet kevyesti öljytilkassa kattilassa. Laita mausteet sekaan ja kypsennä vielä hetki. Lisää vesi, liemikuutiot sekä jäiset kasvissuikaleet. Keitä noin 5 minuuttia. Lisää jäiset herneet, kookosmaito ja sitruunamehu. Kiehauta ja lisää suolaa tarvittaessa. 


Jälkiruoankin suhteen halusin päästä helpolla. Siksipä oli taas kiisselipäivä. Tänään tein kerroskiisseliä, jossa toinen kerros maistui mustaherukalle ja toinen valkosuklaalle. Kiisseli ei todellakaan ollut mitenkään makeaa ja suklaata olisi voinut olla paljon enemmän. Tässä on käytetty leivontasuklaata, mutta miksei tavallinenkin kävisi. Luulen, että tuo leivontasuklaa vaan sulaa helpommin tuohon maitokiisseliin. Mutta haittaisiko se, vaikka kiisselissä olisikin suklaapaloja? Tämän ohjeen oon napannut jostain Pirkka-lehdestä.

Mustaherukka-valkosuklaakiisseli

Mehukiisseli:
1dl mustaherukkamehutiivistettä
4dl vettä
2,5rkl perunajauhoja
1rkl sokeria
Valkosuklaa-maitokiisseli:
75g valkoista leivontasuklaata
5dl maitoa
2.5rkl perunajauhoja
Pinnalle:
25g valkoista leivontasuklaata

  Mittaa mehukiisselin ainekset kattilaan. Sekoita hyvin ja kuumenna koko ajan sekoittaen, kunnes kiisseli pulpahtaa ja sakeutuu. Nosta kattila kylmään vesihauteeseen jäähtymään tai kaada kiisseli toiseen astiaan. Kannattaa ripottella pikkaisen sokeria pinnalle.
  Rouhi suklaa veitsellä. Valmista maitokiisseli samalla tavoin kuin mehukiisseli. Lisää suklaarouhe valmiiseen kiisseliin.
  Kaada kiisseliä kerroksittain laseihin tai jälkiruokamaljoihin aloittaen maitokiisselillä. Koristele valkosuklaalla.

Minä en ainakaan saanut laitettua maitokiisseliä enää mehukiisselin päälle. Maitokiisseli upposi siihen mehukiisseliin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti