5. syyskuuta 2011

Kahvifanin kiisseli

Tänään väki säästyi vielä kalaruoalta eilisen ison kiinalaisen sapuskasatsin ansiosta. Välillä on kiva luovuttaa keittiö ja kokkausvuoro miehelle ja mielenkiinnolla odottaa, mitä saa syödäkseen. Tai kyllähän tuo aina kysyy mikä kelpais. Tähän asti ruoat ovat kelvanneet vallan mainiosti, eli kokonaan mun ei oo tarvinnut keittiötä vallata. Eilen ja tänään saatiin siis herkullista paistettua porsasta ja kasviksia riisin kera. Kuulemma muutaman kerran mies katsoi ohjetta keittokirjasta, mutta pääasiassa teki ruoan soveltaen. Ja hyväähän tuo oli. Se mitä ruoasta tunnistin, oli hyvin pieneksi silputut, marinoidut porsaan sisäfileepalat, porkkanasuikaleet, herkkusienet, herne-maissi-paprika ja purjo. Marinadi sisälsi punaviiniä, soijaa, ruokosokeria, riisiviiniä ja maizenaa sekä mausteina valkosipulimurskaa, chiliä, china-mausteseosta ja punapippuria. Tämä kaikki paistettiin kahdessa erässä (siis ensin lihat, sitten kasvikset) kuumassa vokkipannussa pähkinäöljyssä. Ja palan painikkeeksi punaviiniä, tietenkin :) 


Aika usein tulee tehtyä välipalaksi tai jälkiruoaksi erilaisia kiisseleitä. Aina ei jaksa marjakiisseleitä syödä, joten tänään tein jälkiruoaksi kahvikiisseliä. Ja päälle maitosuklaata raastettuna. Ihanan pehmeää ja hyvää! Tosin kahvi olisi saanut maistua enemmän. Jatkossa siis vahvempaa kahvia, kiitos! 

Kiisseliä varten kaadoin kattilaan 2dl vaniljalla maustettua vahvaa kahvia, 2dl kevytkermaa, 3dl maitoa, 4,5rkl maizenaa, 2rkl kaakaojauhetta ja 0,5dl sokeria. Maizenaa olisi saanut olla vähän enemmän! Kuumensin kiisselin kiehuvaksi koko ajan sekoitellen ja annoin kiehua miedolla lämmöllä pari minuuttia. Valmiin kiisselin maustoin vielä ruokalusikallisella vaniljasokeria. Kiisselin kaadoin kulhoon ja päälle ripottelin vielä vähän sokeria. Kiisseli ei ole mitenkään makeaa, joten huoletta voi raastaa suklaata päälle. Suklaa sopii tämän kiisselin kanssa erinomaisesti. Ensin haaveilin niistä kahvipavun näköisistä irtokarkeista, mutta laiskuus iski, enkä jaksanut kävellä lähikauppaan. Piti siis tyytyä siihen mitä kaapista sattui löytymään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti