24. syyskuuta 2011

Mmmmm... mustikkaa!

Päivän ehdottomasti parhaan makunautinnon tarjosi kyllä pullotusvuorossa ollut mustikkalikööri! Pitihän sitä tilkkanen maistaa ja on se kyllä hyvää. Yksi parhaimmista likööreistä, mitä ollaan tehty. Ja väri on uskomattoman kaunis. Vielä muutama viikko sitten liköörissä oli voimakas alkoholin haju, mutta nyt sekin oli laimentunut. Vähän vätkää tuo vielä on, mutta uskoisin muutaman viikon pullossa auttavan vielä siihenkin. Jos sitä malttaa vaan niin kauaa säilöä :)



Tänään ollaan muutenkin aherrettu keittiössä. Saatiin keitettyä useampi pullollinen päärynämehua ja päärynälikööriäkin laitettiin muhimaan. Sen lisäksi tehtiin vielä iso klöntti kebabia. Tietää siis, mitä lähipäivinä syödään. Tällä kertaa tuo kebab ei vaan onnistunut niin hyvin kuin viimeksi. Taisin vaivata taikinaa liian vähän tai sitten tuo meidän uuni taas temppuili. Siinä kun ei tahdo lämmöt enää nousta siihen, mihin pitäisi. Kebabista pitäisi tulla sellaista kiinteää, mutta tällä kertaa tuo jäi aavistuksen murekemaiseksi.

Kebabin kanssa tein vielä perunasuikaleita uunissa. Suikaloin n. 450g kuorittuja perunoita, sekoitin joukkoon 3rkl öljyä, teelusikallisen suolaa ja paprikajauhetta ja pari teelusikallista sipulijauhetta. Uunissa matalassa vuoassa annoin olla 30min. 225-asteessa. Ja maustaa voi tietysti makunsa mukaan.

Kebab

2kg naudan jauhelihaa
90g aromisuolaa
0,5dl mustapippurirouhetta

Sekoita jauhelihan joukkoon mausteet. Vaivaa taikinaa hyvin. Muotoile napakaksi murekkeeksi ja kääri tiiviisti folioon. Paista 100-asteisessa uunissa 4 tuntia. Anna vetäytyä uunista ottamisen jälkeen. Pitkän paistoajan ja alhaisen paistolämpötilan ansiosta tästä tulee oikean kebabin kaltaista.Mausteiden määrä saattaa kuulostaa hurjalta, mutta kannattaa noita mausteita vaan laittaa kunnolla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti