9. syyskuuta 2011

Tarjolla tänään punajuuripastaa

Yleensä yritän viikon ruokalistaan sisällyttää myös yhden kasvisruoan. Tosin aika usein pääsen siitä livahtamaan tavalla tai toisella. Tämä sai alkunsa siitä, kun tyttö oli yhdessä vaiheessa vakaasti sitä mieltä, että syö vain kasviksia. Nakit ja makkarat laskettiin tietenkin kuuluvaksi kasvisravintoon. Vieläkään neiti ei syö kokolihaa (paitsi lehtipihvejä), mutta muuten menee jo joitakin liha-, kana- ja kalaruokia. Tosin on edelleen ruokansa suhteen erittäin tarkka eli mitkään valmiit kanasuikaleet ei kelpaa. Jos saisi päättää, niin eläisi kukkakaalilla ja perunalla.

Tämän viikon kasvisruoaksi valikoitui punajuuripasta. Edelleen kun tykkään hyödyntää syksyn kasvissatoa mahdollisimman paljon niin siksi päädyin punajuureen. Muutenkin oon tuota ohjetta pyöritellyt, että pitäisi kokeilla. Kuulosti niin hyvältä ja hyvää ja ennen kaikkea helppoa ruokaa tuo olikin! Ja vaihtelua saa kokeilemalla eri tuorejuustoja. Kastikkeen kanssa keitin pinaatti-tuorepastaa. Jälkikäteen tuli mieleen, että tuon kauniin punaisen kastikkeen kanssa olisi visuaalisesti sopinut musta tagliatelle. Ehkä ensi kerralla sitten :)

Punajuuripasta

n.600g tuoretta punajuurta
1 iso sipuli
öljyä
suolaa
pippuria
2-3dl vettä
200g tuorejuustoa
tuoretta basilikaa
Päälle:
raastettua parmesaania

  Suikaloi kuoritut punajuuret. Lohko sipuli. Kuullota sipulilohkoja ja punajuuria hetki öljyssä, mausta suolalla ja pippurilla ja kaada vesi joukkoon. Anna hautua miedolla lämmöllä kannen alla n.20 minuuttia. Sekoita tuorejuusto sekaan ja ripottele päälle hienonnettua basilikaa. Anna hautua vielä hetki. Tarjoa pastan kanssa ja ripottele päälle parmesaania.

Itse unohdin parmesaanin kauppaan ja basilikaa en lähtenyt pihan perältä hakemaan, kiitos kunnon vesisateen. Mutta hyvää tuo ruoka oli ilman niitäkin. Tuorejuustona mulla oli yrtti-mustapippurituorejuusto, joka sopi kastikkeeseen ihan hyvin. Mutta kannattaa kyllä kokeilla muitakin juustovaihtoehtoja.


Eilen maisteltiin taas manteli- ja hasselpähkinälikööriä. Vielä ei ollut niiden pullottamisen aika. Tosin tällä maistelutahdilla pullotettavaa saattaa jäädä vähänlaisesti... Molemmat kaipaa vielä tilkkasen lisää sokerilientä ja hasselpähkinäliköörin sekaan lisättiin puolikas vaniljatanko. Tuumailtiin, että se saattaisi sopia tuohon likööriin kuin nenä päähän.

Edelleen malttamattomana odottelen kriikunasadon kypsymistä. Eilen taas kyselin kriikunoiden tilannetta, mutta vielä ei ole niiden aika. Malttia siis vaaditaan. Eikä ne taida kypsyä yhtään sen nopeammin, vaikka kuinka hokisin, että joko joko joko.... Hieman pitää muistella, miten tuo kriikunalikööri viimeksi tehtiin, mutta eiköhän se ohje muistu mieleen kun sen aika on. Viimeksikin likööri tehtiin aikalailla soveltamalla. Kirjoittelen sen ohjeen sitten tänne, kunhan vaan saadaan likööri aluillensa ja ohje palautettua mieleen.

Nyt meneekin viikonloppu jännittäessä tytön jalkapalloturnausta. Syödään siis mitä ehditään. Sunnuntaina ajattelin yllättää neitokaisen jalkapallokakulla. Saan samalla testailla mun uutta hienoa jalkapallokakkuvuokaa :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti