11. lokakuuta 2011

Banaanijuttua ja kookoskermaa

Vaikka mä kuinka itselleni vannoin ja vakuuttelin, että tänään olis kokkauksesta vapaa päivä, niin eihän se sitten niin mennytkään. En vaan malttanut pysytellä pois keittiöstä. Eivätkä nuo keittiön pöydällä turhan kauan syömistä odottaneet banaanit auttaneet asiaa yhtään. Pakkohan niistä oli jotain tehdä, ettei tarttisi poiskaan heittää. Tämän hetkisellä banaaninsyöntitahdilla ne olisi pian ryömineet itse kohti roskista. Niinpä jälkkäriksi oli tänään banaanipaistosta ja kookoskermakastiketta. Kumpikaan noista ei ole kovin makeaa, eli sokeria voi lisätä maun mukaan. Mitään isoa annosta tuosta ei tuu, mutta riittänee ainakin kolmelle...ehkä.

Banaanipaistos

3 banaania
0,5dl öljyä
0,5dl juoksevaa hunajaa
3dl kaurahiutaleita
1tl vaniljasokeria halutessa
Vuokaan:
öljyä

  Voitele vuoka tilkalla öljyä. Viipaloi banaanit ja laita viipaleet vuokaan. Kuumenna vesi-hunajaseos ja sekoita joukkoon kaurahiutaleet ja vaniljasokeri halutessa. Kaada seos vuokaan banaaniviipaleiden päälle. Paista 200 asteessa uunin keskitasolla noin 20-25 minuuttia tai kunnes paistos on kypsää. Jos pinta alkaa tummua liikaa, peitä vuoka foliolla.

Kookoskermakastike

2dl kookoskermaa
0,5dl vettä
2rkl maizenaa
2rkl sokeria
1tl vaniljasokeria

  Kaada kerma ja vesi kattilaan. Lisää kylmään nesteeseen maizena ja sokeri. Kuumenna sekoittaen ja anna kastikkeen kiehahtaa. Lisää vaniljasokeri valmiiseen kastikkeeseen.
  Kastikkeesta tulee aika paksua ja jässähtää entisestään jäähtyessään. Kannattaa siis tarjota lämpimänä tai laittaa vähän vähemmän maizenaa, jos haluaa juoksevampaa kastiketta. Tuollainen paksu kastike jälkkäreiden kanssa on mun makuun.


Päivällä oli taas aivan pakko kaivaa voileipägrilli kaapista ja tehdä toasteja. Nuo on oivallinen tapa tuhota huomaamatta isokin paketillinen paahtoleipää. Yleensä täytteeksi pääsee paljon juustoa, kinkkua ja sinappia. Meetvursti on kanssa tosi hyvää! Ja kun se juusto tursuaa tuolta leipien välistä ja paistuu semmoiseksi kovaksi ja rapeaksi niin nami! Kipparin savujuusto on meillä ehdoton suosikki tähän tarkoitukseen. Tänään kokeilin täytteeksi tonnikalaa, punaista pestoa ja tietysti juustoa. Pesto toimi yllättävän hyvin. Tosin ei ehkä paras mahdollinen valinta tonnikalan kaveriksi. Mietittiin, että miltähän maistuisi makeat toastit? Ihan vaan vehnäleivän väliin maustamatonta tuorejuustoa ja jotain makeaa. Päivällä mulla oli jotain mielessä, mutta en nyt kyllä muista että mitä. Voihan olla, että noista makeista tulee jotain todella ällöttävää. Kokeileminen siis omalla vastuulla.

Mitenkään kuvauksellisia nuo toastit ei oo, mutta laitetaan nyt niistäkin todistusaineistoa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti