13. lokakuuta 2011

Hei me leivotaan....

Tänään oli sitten se leipomispäivä, vaikka vähän kyllä tihkaisi tuo aloittaminen. Aamun jumppa nimittäin meinasi viedä kaiken energian. Mutta kun vain kaivoi tarvikkeet esiin, niin kyllä se innostuskin sieltä löytyi. Tein tänään niitä pekonimuffinsseja kahdella eri tavalla. Toiset on aurajuusto-pekonimuffinsseja, toisissa taas on raejuustoa ja pekonia. Näitä tehdessä hyödynsin sitä tomaattimuffinssien ohjetta, josta kirjoittelin syyskuussa.

Jonkin verran näiden ohjetta vielä muuttaisin. Ainakin molemmissa saisi olla paljon enemmän pekonia! Nyt yhdessä täytteessä oli 170 gramman paketillinen pekonia. Aurajuustoversiot jäi aavistuksen kuivahkoiksi, eli aurajuustoakin voisi ehkä laittaa enemmän. Mutta muuten nuo oli kyllä aika namia! Ja todennäköisesti maku vielä vahvistuu noiden jäähtyessä. En vaan malttanut odottaa, että pääsi maistamaan.

Tämä ohje on nyt noilla juusto- ja pekonimäärillä mitä minä laitoin. Lisää siis halutessasi pekonia ja/tai aurajuustoa. Täyte riittää yhteen taikinamäärään eli saat vapaasti valita mieleisesi täytteen. Tai tehdä tuplamäärän taikinaa :)

Pekonimuffinit kahdella tapaa
(12kpl)

3dl vehnäjauhoja
1dl kaurahiutaleita
2tl leivinjauhetta
0,5tl suolaa
2 kananmunaa
2dl kermaviiliä
0,5dl öljyä
Aurajuusto-pekonitäyte:
170g pekonia
1 kananmuna
90g Aurajuustoa (tai muuta sinihomejuustoa)
1dl juustoraastetta
1 pieni sipuli
1rkl kuivattua ruohosipulia
mustapippurirouhetta maun mukaan
Raejuusto-pekonitäyte:
170g pekonia
1 kananmuna
2dl raejuustoa
1dl juustoraastetta
1 pieni sipuli
1rkl kuivattua ruohosipulia
mustapippurirouhetta maun mukaan

  Sekoita vehnäjauhot, kaurahiutaleet, leivinjauhe ja suola kulhossa. Sekoita toisessa kulhossa munien joukkoon kermaviili ja öljy. Lisää munaseos jauhojen joukkoon ja sekoita taikina tasaiseksi.
  Tee haluamasi täyte. Ruskista pekoniviipaleet pannulla ja valuta talouspaperin päällä enimmät rasvat pois. Hienonna pekoni. Ja voishan tuon pekonin kai silputa ennen ruskistamistakin. Tai käyttää valmista pekonirouhetta. Silppua sipuli. Sekoita täytteen aineet keskenään ja mausta ruohosipulilla ja mustapippurirouheella. Sekoita täyteseos taikinan joukkoon.
  Nostele taikina joko voidellun muffinssipellin koloihin tai paperisiin muffinssivuokiin. Mä tein silikonivuoalla, eikä se kaivannut voitelua.
  Paista 200 asteisessa uunissa noin 30 minuuttia tai kunnes ovat kypsiä ja kauniin ruskeita. Aurajuustoiset muffinssit saivat nopeammin väriä.

Vasemmalla raejuusto-pekonimuffinssi ja oikealla kallellaan aurajuusto-pekonimuffinssi

Väsäsin mä vielä huomista mansikkatäytekakkua varten pohjan. Ja kunhan se jäähtyy, niin voisin sen jo täyttää. Yritän aina saada nuo kakut täytettyä tarjoilua edeltävänä iltana, niin ovat sitten taatusti meheviä. Ja kun täytetyn pohjan käärii tiiviisti kelmuun, niin se ei varmasti ota mitään makuja tai hajuja jääkaapin muista tavaroista. Mutta tuosta lisää huomenissa. Nyt täytyy lähteä kyhäilemään jonkinlaista ruokaa ettei tämä päivä mene vallan herkutteluksi. Jos nyt jotain kivaa ja kirjoittamisen arvoista saan aikaiseksi, niin lisäilen niitä juttuja sitten myöhemmin. Ehkä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti