26. lokakuuta 2011

Toiset tykkää, toiset ei

Kauniisti sanottuna tämän päiväinen tonnikala(risotto)mössö oli mun mielestä kamalaa. Tai kyllä sitä söi, kun oli pakko. Kun taas tyttö tykkäsi siitä kuin hullu puurosta. Päivän aikana neiti ehti syödä neljä(!) lautasellista kyseistä mössöä. Tai sitten hän toteutti sitä periaatetta, että jos ruoka on pahaa, niin kannattaa syödä paljon. Eipä sitten tarvitse syödä samaa enää seuraavana päivänä. Muistaakseni Kettusen loistavaa logiikkaa.

Tässä tämä ohje, jos joku rohkea haluaa kokeilla. Annoksesta tulee aika iso. Mä jäin kaipaamaan tähän jotain muutakin kasvista. Ehkä paprikaa.

Tonnikalamössö

2 sipulia
4 valkosipulinkynttä
loraus ruokaöljyä
3dl pitkäjyväistä riisiä
1prk(70g) tomaattipyreetä
1 kalaliemikuutio
1-1,5rkl chilijauhetta
6-8dl vettä
2tlk tonnikalapaloja öljyssä
1tlk maissia
ripaus cayannepippuria
pippurisekoitusta
timjamia
suolaa

  Silppua sipulit ja valkosipulinkynnet. Kuullota silppuja öljyssä pannulla. Lisää chilijauhe, tomaattipyree ja riisi. Kuumenna sekoitellen, kunnes riisi muuttuu läpikuultavaksi. Lisää vettä vähän kerrallaan koko ajan sekoitellen. Lisää vettä ensin kuutisen desiä ja lisää myöhemmin tarvittaessa. Lisää liemikuutio joukkoon. Anna kiehua miedolla lämmöllä välillä sekoitellen noin 20-30 minuuttia tai kunnes riisi on lähes kypsää.
  Lisää riisin joukkoon maissit ja tonnikala. Mausta. Kuumenna ruokaa, kunnes riisi on kypsää ja tonnikalat lämmenneet. Tarjoa heti.

Ettei aivan jäisi paha maku suuhun, niin keittelin vielä mansikkavispipuuroa. Tuolla se odottelee vispaamista. Vaihtoehtona oli mannapuuro ja mansikkakiisseli. Hyvää olisi ollut sekin. Yhtään en muista olenko aikaisemmin vispipuuroa tehnyt mansikoista. No, ei sen niin väliä. Hyvältä se maistui ainakin tässä vaiheessa, kun vähän maistelin. Mutta edelleen se karviaisvispipuuro on mun suosikki. Tänä vuonna en vaan ehtinyt karviaisia pakastaa, niin täytyy käyttää noita jäljellä olevia säästellen :)

Mansikkavispipuuro

n. 300g pakastemansikoita
1l vettä
1,5dl mannasuurimoita
1-1,5dl sokeria
1tl vaniljasokeria
ripaus suolaa

  Kaada jäiset mansikat kattilaan veden joukkoon ja kuumenna. Anna kiehua hiljalleen 5-10 minuuttia. Lisää sokeri ja mannasuurimot vatkaten. Anna kiehua hiljalleen vielä kymmenisen minuuttia. Mausta ripauksella suolaa ja vaniljasokerilla. Anna jäähtyä kunnolla ja vatkaa kuohkeaksi puuroksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti