12. joulukuuta 2011

Basilika+kana=vallan mainio basilikakana

Pää kumisee tyhjyyttään, mutta onpahan maha täynnä. Hyvä olla siis. Herkkuhetken meille tarjosi tänään muka tulinen basilikakana. En oikein tiedä minne se tulinen osuus hävisi matkan varrella. Outoa. Hyvää tuo oli silti. Paitsi neidin mielestä, kun kanassa oli muka pehmeitä kohtia. Voi huoh, jos tuo kanansyöntikin lakkaa taas. Neiti kun ei syö punaistakaan lihaa, tosin jauhelihaa tai lehtipihvejä ei lasketa punaiseksi lihaksi :D

Mutta taas siihen ruokaan. Paikallisessa thaimaalaisessa pikkupuodissa oli joskus jaossa ruokaohjelappusia ja tottahan mun piti sellainen ottaa. Onneksi otin. Molemmat lappusen ohjeet ovat osoittauneet vallan syömäkelpoisiksi. Toinen niistä oli tämä basilikakana, toinen muistaakseni valkosipulikana. Ohjeessa käytetty kanamauste on kyseisestä kaupasta ostettu ja poikkeaa kyllä siitä perinteisestä suomalaisesta markettitavarasta. Kertoisin mitä se sisältää, jos jotain tuosta paketista ymmärtäisin. Ainakin siinä on suolaa, sokeria, kananlihajauhetta (?) ja jos jonkinmoista muuta juttusta. No, oli mitä oli. Ihan ok se on silti. Mutta eiköhän tuohon ihan tavallisetkin kanamausteet käy.

Tulinen basilikakana

300-400g maustamatonta broileria isoina suikaleina
3-4 valkosipulinkynttä isoina viipaleina
10-15 lehteä tuoretta basilikaa
2 chiliä suikaleina (poista siemenet halutessasi)
1 sipuli paloina
0,5 paprikaa suikaleina
2tl kanamaustetta
4rkl osterikastiketta
4rkl soijaa
2tl (ruoko)sokeria
3rkl öljyä

  Kuumenna öljy pannulla. Lisää kana, chili ja valkosipuli. Pannu saa olla tosi kuuma! Paista kunnes kana on melkein kypsää. Lisää kanamauste, soija, osterikastike ja sokeri ja paista hetki. Mä laitoin ruokosokeria, mutta eiköhän tavallinenkin käy. Lisää lopuksi paprika ja sipuli. Paista kunnes kana on kypsää. Lisää lopuksi karkeasti hienonnetut basilikanlehdet ja sekoita. Tarjoa heti jasminriisin kanssa.
  Itse lisäsin paprikan vasta basilikan kanssa eli se ei juuri ehtinyt kypsyä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti