13. joulukuuta 2011

Tehokasta toimintaa ja pestoista jauhelihalaatikkoa

Jess! Kerrankin sain kunnolla hyödynnettyä pojan päiväunet. Oon siis saanut jotain aikaankin, enkä vaan roikkunut netissä. Asiaan tietysti vaikuttaa sekin, että pikkumiehelle tuntuu kerrankin uni maittavan. Osasyynä taitaa olla kolmelta yöllä alkanut seisomaan nousu-harjoittelu. Mutta, paljon on siis hommia tehty ja ruokakin on uunissa. Taas kerran ohje on lähtöisin Pirkka-lehdestä. Tosin ohje muuttui niin paljon, ettei sillä oo taas kovinkaan paljoa tekemistä alkuperäisen kanssa. Ohjeen annos oli niin pieni, että tein sen tuplana. Pinaatti jäi kauppaan ja meidän perheen ykkösinhokki eli oliivit jää aina kaikista sapuskoista pois. Pakasteperunaviipaleetkin korvasin ihan omin pikku kätösin kuorituilla perunoilla. Lopputulosta saa odotella vielä jonkin aikaa, mutta eiköhän tuota syö :) Tässä taas ohje siten miten minä sen tein, alkuperäisen löytää Pirkan sivuilta.

Pestoinen jauhelihalaatikko

400g jauhelihaa
n.1kg perunoita
1 iso sipuli
suolaa
mustapippuria
basilikaa
4dl maitoa
1-1,5dl punaista pestoa
öljyä vuoan voiteluun

  Ruskista jauheliha kuivalla pannulla. Lisää silputtu sipuli ruskistamisen loppupuolella. Mausta makusi mukaan suolalla, pippurilla ja basilikalla.
  Kuori perunat, viipaloi käsin tai monitoimikoneella ohuiksi viipaleiksi. Laita puolet perunaviipaleista voidellun vuoan pohjalle. Kaada päälle jauhelihaseos ja loput perunat. Sekoita pesto ja maito keskenään. Kaada seos vuokaan.
  Kypsennä 200-asteisessa uunissa 50-60 minuuttia tai kunnes perunat ovat kypsiä. Aika vaihtelee perunaviipaleiden paksuudesta riippuen. Jos haluat käyttää oliiveja, ripottele ne ruoan pinnalle kun paistoaikaa on jäljellä 5-10 minuuttia.


Että sellaista tänään. Iltasella vietetään tytön luokan pikkujoulua. Ohjelmassa kuulemma pipareiden koristelua ja musiikkivisaa. Kuulostaa... hmmm... kaiketi ihan kivalta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti