18. tammikuuta 2012

Älä tule paha kakku, tule hyvä kakku

Nyt mä sen tein. Nimittäin sen Aurajuustoa ja piparkakkuja sisältävän, hyydytettävän juustokakun. Ohje on lojunut tuolla mapissa reilut 15 vuotta ja aina mä oon sen kohdalla kääntänyt sivua kiireen vilkkaan. Ajatus Aurajuustosta makeassa kakussa ei koskaan kuulostanut mitenkään houkuttelevalta. Mutta kun joulun alla vihdoin uskaltauduin kokeilemaan aurajuusto-piparkakkuyhdistelmää, niin ajatus tästä kakusta ei tuntunut enää niin suunnattoman vastenmieliseltä. Vaikka kyllä mua vieläkin vähän epäilyttää. Vielä en osaa lopputuloksesta sanoa mitään, mutta ei tuo täyte ainakaan aivan hirviää ollut. Jään siis mielenkiinnolla odottamaan kakun hyytymistä ja maistamista. Tässä ohjetta, jos joku rohkea haluaa testata. Yhtään en muista mistä ohje on lähtöisin. Olisko joku Hovi-tuorejuustojen lappunen. Tosin tuolla merkillä juustoja ei oo taidettu myydä enää hetkeen.

Hovi-Aurakakku
(10-12ann.)

Pohja:
200g piparkakkuja
75g voita
Täyte:
5 liivatelehteä
1rkl vettä tai päärynätölkin lientä
1prk(825/460g) säilykepäärynöitä
200g maustamatonta tuorejuustoa
100g Aura-juustoa
2dl tomusokeria
0,5tl piparkakkumaustetta (tämän unohdin)
1dl hasselpähkinärouhetta
3dl kuohukermaa
Koristeluun:
1dl kuohukermaa
2tl vanilliinisokeria
viinirypäleitä
hasselpähkinärouhetta
sitruunamelissan lehtiä

  Hienonna keksit ja sekoita sulatetun voin kanssa. Leikkaa leivinpaperista pohjan kokoinen pala irtopohjaiseen, halkaisijaltaan 23cm:n vuokaan. Painele keksimurska pohjan päälle.
  Valmista täyte. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä 5 minuuttia. Valuta ja soseuta päärynät. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja liuota siihen kuivaksi puristetut liivatelehdet. Vatkaa liivateseos sekä muut ainekset päärynäsoseen joukkoon, mutta lisää vaahdotettu kerma viimeisenä varovasti sekoittaen. Kaada täyte vuokaan.
  Peitä vuoka ja anna kakun hyytyä viileässä mieluiten seuraavaan päivään. Irrota kakku vuoasta ja koristele kermavaahdolla, viinirypäleillä, hasselpähkinärouheella ja sitruunamelissan lehdillä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti