16. tammikuuta 2012

Maanantaipäivän pikainen

Tiesin jo ennalta, että tästä päivästä tulee taas varsinainen säntäilypäivä eli ruoankin piti olla helppoa ja nopeaa. Ja mikäs sen helpompaa kuin pikainen ja tomaattinen jauhelihakastike pastan kera. Kauheasti en kyllä noista tomaattisista jauhelihakastikkeista piittaa, vaikkakin vanhemmuuttani oon niitäkin oppinut syömään. Sitä se vanhuus teettää, kun entiset suosikki-inhokit muuttuu herkuiksi. Mutta tuo oli ihan ok ja nälkä lähti. Ei sen ruoan aina tarvi niin suunnattoman taivaallista olla.

Tomaattinen jauhelihakastike

400g jauhelihaa
1 iso sipuli
1-2 valkosipulinkynttä
1tlk(500g) paseerattua tomaattia
1tl suolaa
1tl rouhittua mustapippuria
1tl paprikajauhetta
1tl chilijauhetta
1tl kuivattua basilikaa
1-2tl (ruoko)sokeria
1tl oreganoa
Päälle:
juustoraastetta, parmesaania tai sinihomejuustoa

  Hienonna sipulit. Ruskista jauheliha ja lisää sipulisilput ruskistamisen loppuvaiheessa. Mausta suolalla, pippurilla, paprikalla, chilillä ja basilikalla. Kaada paseerattu tomaatti sekaan. Lisää sokeri ja anna kastikkeen kiehua hiljalleen kymmenisen minuuttia. Mausta oreganolla. Tarkista maku, lisää mausteita tarvittaessa ja tarjoa pastan kera ja ripottele päälle juustoa halutessasi.


Mä mietin koko ajan, että jotain tuosta kastikkeesta puuttui ja nyt mä vasta hoksasin. Mä unohdin valkosipulin! Miten voi unohtaa noinkin oleellisen ainesosan? Päälle ripoteltiin Aurajuustoa ja se sopi kastikkeeseen oikein hyvin. Pastana oli täysjyväpastaa, siksi noin hassun väristä.

Mä muuten nyt ostin ainekset siihen aurajuustoa, piparkakkuja ja päärynöitä sisältävään hyytelökakkuun, josta kirjoitin joulun alla. Vieläkin vähän mietityttää, että mitähän siitä tulee, mutta kokeillaan. Jospa huomenna tai ylihuomenna sais sen aikaiseksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti