11. tammikuuta 2012

Unelmista totta

Maltoin kuin maltoinkin olla yli viikon leipomatta mitään hyväskää. Tänään mä sitten sorruin. Mutta jos leipoo vaan jotain pientä, niin eihän sitä lasketa? Halusin tehdä jotain helppoa ja nopeaa, kun tuon pojan kanssa ollessa ei tällä hetkellä voisi kuvitellakaan tehdä mitään monimutkaista. Niin liikkuvainen ja kerkiäväinen tuo kaveri on. Jatkuvasti saa olla hereillä ja poimimassa poikaa mm. kissojen ruokakipoilta. Niinpä päädyin leipomusten suhteen unelmatorttuun, kun kerran piti helpolla päästä.

Tällä kertaa täytemäärä oli aika sopiva, vaikka ensin tuntuikin että piisaakohan se. Mä oon joskus tehnyt semmoisenkin unelmatortun, jossa sitä voikreemiä oli lähemmäs sentin kerros. Sitä en kyllä saattanut syödä, vaikka muut siitä tykkäskin. Mun mielestä tuo täyte on taas semmoinen vähästä hyvä. Jäin miettimään, että mitenkähän tuon täytteen lisäksi sopisi mustikat tai muut marjat. Täytyy varmaan joskus kokeilla. Vähän vaaleaksi tuo torttu jäi ja murenevainenkin se oli. Mutta kun kerran kotiväelle vaan tarjosin, niin ulkoisella olemuksella ei niin suurta merkitystä ole. Taatusti tuo tulee syötyä.

Unelmatorttu

4 kananmunaa
1,5dl sokeria
1,5dl perunajauhoja
2rkl kaakaojauhetta
2tl leivinjauhetta
Täyte:
100g pehmeää voita tai margariinia
1,5dl tomusokeria
1 keltuainen
2tl vaniljasokeria

  Vatkaa sokeri ja munat hyväksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi muna-sokerivaahdon sekaan. Sekoita taikina varovasti. Kaada leivinpaperilla vuoratulle uunipannulle.
  Paista torttulevyä 225-250 asteisessa uunissa noin 5-7 minuuttia. Laita pöydälle leivinpaperi ja sirottele siihen sokeria. Kumoa kypsä torttulevy sokeroidulle leivinpaperille ja irrota paistopaperi. Anna levyn jäähtyä.
  Laita täytteen ainekset kulhoon ja vatkaa sekaisin. Levitä täyte torttulevylle. Rullaa tiukaksi rullaksi, kääri kelmuun ja anna jähmettyä jääkaapissa ennen tarjoilua.


Ruoaksi tein tänään murekekääryleitä, joissa oli sisällä paahdettua sipulia. Olihan se ihan hyvä ja helppo arkiruoaksi, mutta ei se mitään hurjia suosionosoituksia kirvoittanut. Tosin vaihtelemalla täytteitä näihinkin saisi varmasti enemmän makua. Ohje on Yhteishyvästä.

Murekekääryleet 

1dl kaurahiutaleita
1dl vettä
1 kananmuna
1tl suolaa
0,25tl mustapippuria
0,5tl timjamia
500g jauhelihaa
Täytteeksi desin verran jotain seuraavista, tai mitä itse keksiikään laittaa 
hedelmää pieninä kuutioina (esim. ananasta, mangoa, persikkaa tai luumua)
juustoraastetta, Aurajuustoa tai sulatejuustoa
oliiveja hienonnettuna
yrttejä hienonnettuna
paahdettua sipulia

   Sekoita kaurahiutaleet veteen. Lisää kananmuna, mausteet ja jauheliha. Sekoita tasaiseksi taikinaksi liikoja vaivaamatta. Levitä seos kostutetuin käsin leivinpaperin päälle uunipellille. Jaa levy 9 tai 12 palaan. Nosta jokaiselle palalle valitsemaasi täytettä. Kääri palat rulliksi kostutetuin käsin. Paista 200 asteessa noin 15-20 minuuttia.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti