7. tammikuuta 2012

Salaattipäivä

Tänään sain aikaiseksi tehdä sen couscoussalaatin. Tyttö toimi apurina ja hoiti kastikkeen teon. Mukavaa opettaa neiti pienestä pitäen touhaamaan keittiössä. Vaikka hyvinhän tuo jo osaa tehdä juttuja, jos vaan ohjeen antaa nenän eteen. Mun mielestä tuo salaatti jäi aavistuksen mauttomaksi, tai sitten se johtuu vaan siitä, että tänään ei tahdo mikään maistua. Mutta aina kannattaa kokeilla. Joidenkin mielestä tämä saattaa olla oikein hyvää. Ohje on lähtöisin Me-lehdestä.

Couscoussalaatti

1,5dl couscousia
1 pieni punasipuli
1 paprika
1 avokado
sitruunamehua
1 ruukku amerikansalaattia tai jotain muuta :)
0,5rs (à250g) kirsikkatomaatteja
Kastike:
1prk kermaviiliä
2rkl vihreää pestokastiketta
1tl sitruunamehua
1tl sokeria
ripaus mustapippuria

 Kypsennä couscous pakkauksen ohjeen mukaan ja jäähdytä se. Leikkaa punasipuli ohuiksi renkaiksi. Pese paprika, poista siemenet ja suikaloi se. Halkaise avokado ja poista siemen. Irrota ja viipaloi hedelmäliha. Purista avokadoviipaleille hiukan sitruunamehua tummumisen ehkäisemiseksi. Huuhtele salaatinlehdet ja levitä puolet niistä tarjoilukulhon pohjalle ja reunoille. Revi loppu salaatti toiseen kulhoon. Varaa koristeluun hiukan sipulirenkaita ja tomaatteja.
  Lisää revityn salaatin joukkoon couscous, paprika sekä loppu punasipuli ja tomaatit. Lado seos avokadon kanssa kerroksittain salaattipedille. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään, lusikoi kastike salaatille ja sekoita kevyesti. Koristele tomaateilla ja sipulirenkailla.


Mä tarjosin kastikkeen erikseen, mutta olisi kyllä kannattanut sekoittaa kastike salaatin joukkoon. Couscous oli hieman kuivaa ja mautonta. Kastike antoi kummasti makua.

Tänään ei jaksa kauheasti tarinoida, taidan siis mennä valtaamaan sohvan. Seuraavalla kerralla taas enemmän.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti