13. maaliskuuta 2012

Kuin kala pastassa

Mun tekis ihan hirveästi mieli leipoa ja tehdä vaikka mitä, mutta kun ei jaksa. Ajatus kokkailusta ja leipomisesta (ja etenkin syömisestä) on houkutteleva, mutta toteuttamisvaiheessa innostus lakkaa. Paljon mieluummin kömpisin peiton alle ja joku vois mut herättää sitten kun on kesä. Mun olis pitänyt laittaa jo kaikkia juttusia kasvamaan kesää varten, mutten oo saanut sitäkään aikaiseksi. Tai laitoin mä miehen kantamaan multapussin jo sisälle ja siemenet on ostettu, mutta muu vaan siirtyy ja siirtyy. Olisko tämä sitten jonkinmoista kevätväsymystä.

Onneksi ruoan kanssa pääsin tänään helpolla. Tänään syötiin Yhteishyvän ohjeen mukaan tehtyä tonnikalapastaa. Näin pikaiseksi ruoaksi tämä oli ihan hyvää. Kalaliemikuution vaihdoin kasvisliemikuutioon. Vähän suolaista tuo oli eli puolikaskin liemikuutio saattaisi riittää. Tuo kastike oli oikein hyvää ilman tonnikalaakin, jos kasvisversion haluaa tehdä. Pastaa keitin noin 350g ja sekoitin lopuksi pastan ja kastikkeen keskenään.

Tonnikalapasta

2prk(185/140g) tonnikalapaloja öljyssä
0,5 pientä purjoa
1 punainen paprika
1rkl öljyä
2,5dl valkosipuli-yrtti ruoanlaittofraichea
2rkl tomaattisosetta
1dl vettä
1 kalaliemikuutio
3rkl hienonnettua tilliä 
Lisäksi:
fusillipastaa

  Valuta tonnikalat. Leikkaa huolellisesti pesty purjo ohuiksi suikaleiksi. Hienonna paprika pieniksi kuutioksi. Kuullota purjoa ja paprikaa hetken aikaa öljyssä kattilan pohjalla. Lisää valmis valkosipuli-yrttikastike, tomaattisose, vesi sekä kalaliemikuutio. Anna kiehua miedolla lämmöllä muutaman minuutin. Lisää kastikkeeseen tonnikalapalat sekä hienonnettu tilli. Tarjoile fusillipastan kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti