22. maaliskuuta 2012

Papua, papua

Mun uusi keittokirjaostos pääsi tänään koekäyttöön. Sinänsä hämmentävän nopeasti, kun kirjan ostin noin viikko sitten. Yleensä haalin hyllyt täyteen keittokirjoja, selaan läpi ja sinne ne sitten jääkin pölyttymään. Oikeastaan tämä nopea käyttöönotto on tuon mun neidin ansiota. Neitiseni kun toivoi tänään ruoaksi kirjassa ollutta tex mex-papukastiketta. Ja tällä kertaa tacojen kera. Ilmeisesti ruoka oli hyvää, kun tuo mun huonosti syövä lapsi söi kahdeksan tacoa! Mun juttu tuo kastike ei ollut. Tai jos laittaisi vähän vähemmän basilikaa, niin sitten ehkä. Ihan kasvisruokalinjalla ei oltu, vaan paistoin meidän isompien tacoihin vielä marinoituja possusuikaleita lisukkeeksi. Raavas mies kun ei kuulemma pavuilla pärjää. Niin ja tuo uusi kirja on Muppettien ruotsalaisen kokin keittokirja. Ei ehkä kovin aikuismaista, mutta just mun tyylistä.

Tässä vielä ohjetta, jos joku haluaa kokeilla. Muuttelin ohjetta sen verran, että lisäsin vain puolikkaan paprikan ja värikin vaihtui vihreästä punaiseksi. Lisäsin paprikan vasta maissien kanssa samaan aikaan, ettei se olisi aivan mössöä.

Tex mex-papukastike

1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 vihreä paprika
2rkl öljyä
1rkl paprikajauhetta
1tlk chilitomaattimurskaa
2dl vettä
1tlk(n.400g) ruskeita papuja suolaliemessä
2tl basilikaa
1tl suolaa
0,5tl rouhittua mustapippuria
1pss(200g) pakastemaissia
chilijauhetta

  Kuori ja paloittele sipuli ja valkosipuli. Puhdista ja suikaloi paprika. Paista sipuleita ja paprikajauhetta öljyssä kattilassa noin 5 minuuttia. Sekoita joukkoon paprikasuikaleet (voi lisätä vasta lopussakin), tomaattimurska ja vesi. Kuumenna kiehuvaksi ja hauduta kannen alla noin 20 minuuttia välillä sekoittaen.
  Valuta ja huuhtele pavut. Kumoa tomaattiseokseen. Lisää jäiset maissit ja kuumenna kiehuvaksi. Mausta basilikalla, suolalla ja pippurilla sekä halutessasi chilillä. Hauduta noin 5 minuuttia.
  Tarjoa tacojen täytteenä tai riisin kanssa.



Nyt pitää kiirehtiä viemään neiti jalkapalloilija harkkapeliin ja piipahtaa postissa. Jospa mun teepaketti olisi vihdoin tullut.....

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti