21. maaliskuuta 2012

Pihviä ja pottua, olkaa hyvä

Ehdinpäs tänään kokkailemaan, vaikka meinasin ensin suosista jättää sen touhun muille. Päivä kun on mennyt pojan perässä juostessa ja kun vihdoin muu sakki kotiutui sain vihdoin siivottua. Pari päivää oon yrittänyt saada tupaa ojennukseen. Asiaa ei vaan oo helpottanut tuo pieni mies, joka tyhjää ihan kaikki kaapit... Mun viritelmistä ja esteistä huolimatta. Kun siivousurakka oli vihdoin tehty, ei ajatus kokkailusta innostanut yhtään. Mutta ruoka on tehty ja hyvä niin.

Päivän sapuskana oli fetatäytteiset jauhelihapihvit ja veneperunat. Pihvien ohje on Pirkka-lehdestä. Perunoille ei ohjetta ollut, vaan tein ne oman pääni mukaan. Pihvit oli ihan hyviä, mutta taikina oli aika vaikea käsitellä. Oli sen verran vetistä, että pihvit pakkasi hajota joka välissä. Saa siis käsitellä varoen. 

Fetajuustolla täytetyt jauhelihapihvit

400g jauhelihaa
1,5dl vettä
0,5dl korppujauhoja
1tl suolaa
1mm mustapippuria
1 kananmuna
Täyte:
100g salaattijuustokuutioita öljymarinadissa
Tomaattikastike:
1 sipuli
1-2 valkosipulinkynttä
1rkl salaattijuustokuutioiden öljymarinadia
1tlk tomaattimurskaa (laitoin chilillä maustettua)
kuivattua persiljaa
kuivattua oreganoa
0,5tl suolaa
1tl sokeria

   Pane korppujauhot veteen turpoamaan noin 10 minuutiksi. Lisää kulhoon jauheliha, muna ja mausteet. Sekoita taikina tasaiseksi. Jaa taikina kahdeksaan osaan ja muotoile pihveiksi.
   Jaa valutetut juustokuutiot neljälle pihville ja nosta toiset neljä päälle. Ummista reunat. Paista pihvejä pannulla noin 5 minuuttia kummaltakin puolelta.
   Yrttinen tomaattikastike: Kuullota hienonnettu sipuli ja kuoritut, hienonnetut valkosipulinkynnet salaattijuuston öljymarinadissa. Lisää tomaattimurska ja mausteet. Anna kastikkeen kiehua miedolla lämmöllä ilman kantta noin 5 minuuttia.


Veneperunat

5 isohkoa perunaa
4rkl öljyä
pari hyppysellistä suolaa
paprikajauhetta
chilijauhetta

   Pese perunat huolellisesti ja leikkaa ohuehkoiksi lohkoiksi. Jaa lohkot vuokaan sievään riviin. Lorauta päälle nelisen ruokalusikallista öljyä, hyppysellinen tai pari suolaa ja maun mukaan paprika- ja chilijauhetta. Uunissa 225-asteessa lohkojen paksuudesta riippuen 30-40 minuuttia. Kokeile kypsyys vielä tikulla.


Nyt ei kyllä ajatus juokse yhtään tämän kirjoittamisen kanssa. Pientä draamantynkääkin oli tänään ilmassa ja seurauksena oli vintissä itkevä neiti ja turpeahuulinen, verta vuotava poika. Mutta vahinkoja sattuu, ei niille vaan voi mitään. Mutta tuntuu, että vieläkin kädet tärisee ja kaikilla on paska fiilis. Draaman jälkipyykkiä setviessä meinasin polttaa tutitkin pohjaan. Mutta huomenna on uusi päivä ja uudet kolhut.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti