6. maaliskuuta 2012

Suolaa, suolaa enemmän suolaa

Tämän päivän kokkailut ei taas menneet ihan putkeen. Lopputulos oli ihan ok, mutta olisi voinut olla paljon parempikin! Onnistuessaan ruoka olisi ollut erinomaista. Ensinnäkin aikataulutus mulla petti pahemman kerran. Syynä tähän oli perunat, jotka ei kypsyneetkään siinä parissa kymmenessä minuutissa, mitä ohjeessa oli. Perunoiden kypsymistä odotellessa kyljysten ihana rapea pinta oli mennyttä. Mä en oikein tiedä mikä perunoissa meni vikaan. Joko mun viipaleet oli liian paksuja, paistoin niitä liian vähän aikaa tai sitten se on taas tuo meidän uuni. Se kun ei aina halua toimia niin kuin pitäisi. Suolankin kanssa näköjään pihistelin, kun sekä liha että perunat oli suolattomia. Sitä saa onneksi kuitenkin lisää, jos tarvii. Ohjeiden lähteet on taas kerran hukassa, mutta jostain lehdistä nuo on. Kyljysten alkuperäinen nimi oli paistetut kyljykset eestiläiseen tapaan. Mua aina häiritsee nämä jonkun maan tapaan tehdyt juttuset, kun en tiedä pitääkö se paikkansa. Mikä esimerkiksi näistä kyljyksistä tekee eestiläisen?

Paistetut kyljykset

4 isoa porsaankyljystä
Jauhottamiseen:
2dl korppujauhoja
0,75tl suolaa
0,25tl valkopippuria (laitoin mustapippuria)
Paistamiseen:
2rkl öljyä ja
1rkl voita
Lisäksi:
suolakurkkuja

  Sekoita korppujauhot ja mausteet keskenään. Painele seos tiiviisti molemmille puolille huoneenlämpöisiä kyljyksiä ja imeytä hetken aikaa.
  Kuumenna rasva isossa paistinpannussa keskilämmöllä. Paista siinä kaksi kyljystä kerrallaan ensin toiselta, sitten toiselta puolelta kauniin ruskeiksi. Nosta lopuksi kaikki kyljykset yhdessä pannuun ja pidä siinä ilman kantta käännellen, kunnes voit viedä ne suoraan pöytään. Käännä virta pois levystä, etteivät kyljykset pala. Älä peitä pannua kannella, silloin rapeus häviää.

Kevyet valkosipulijuustoperunat

n.1kg perunoita
4-5 valkosipulinkynttä
2rkl öljyä
1-2tl suolaa
0,25tl rouhittua valkopippuria (laitoin mustapippuria)
3rkl voimakasta juustoraastetta

  Kuori ja leikkaa perunat ohuiksi viipaleiksi. Huuhtele perunat kylmässä vedessä, valuta ja kuivaa huolella. Hienonna valkosipulinkynnet. Paista perunaviipaleita ja valkosipulinkynsiä öljyssä pannulla 5-10 minuuttia välillä käännellen. Nostele perunaviipaleet voideltuun laakeaan uunivuokaan kerroksittain mausteiden ja juustoraasteen kanssa. Paista 200 asteessa noin 20 minuuttia tai kunnes perunat ovat kypsiä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti