26. maaliskuuta 2012

Varrastetut lihapullat

Eiliselle suunnitellut lihapullavartaat pääsi ruokalistalle vasta tänään. Sinänsä ihan hyvä näin, kun yksi kukkakaalia syömätön perheenjäsen on iltavuorossa töissä. Vaikka helppohan ne kukkakaalit olis tällaisissa ruoissa jättää pois. Ajatus näille vartaille on lähtöisin Pirkka-lehdestä. Vähän sitä piti taas muuttaa, kun mun lihapullissa ei ole basilikaa eikä viherpippuria. Ja mun on ihan turha tehdä lihapullia nuin pientä määrää kuin mitä ohjeen mukaan olisi tullut. Lihapullat nimittäin katoaa takuuvarmasti meidän jääkaapista alta aikayksikön. Korppujauhotkin loppui kesken, mutta ei haittaa. Lihapullista tuli hyvin kasassa pysyviä ja hyviä. Dippiäkin vähän soveltelin ja se oli kyllä ihan mukava lisä vartaille. Ilman kastiketta olisivat olleet ehkä vähän kuivia. Lisäksi syötiin eiliset muusin loput. Alkuperäisen ohjeen löytää Pirkka-lehden sivuilta.

Lihapulla-kasvisvartaat

800g jauhelihaa
1,5dl vettä
0,75dl korppujauhoja
1 iso sipuli
2tl suolaa
ripaus mustapippurirouhetta
1 kananmuna
Paistamiseen:
öljyä
Lisäksi:
kirsikkatomaatteja
pieni kukkakaali
kurkkua
varrastikkuja
Dippikastike:
1prk kermaviiliä
puolikas maustekurkku hienonnettuna
kuivattua ruohosipulia maun mukaan
ripaus mustapppurirouhetta

  Sekoita vesi ja korppujauhot keskenään ja anna turvota kymmenisen minuuttia. Hienonna sipuli ja lisää jauheliha, sipulisilppu, mausteet ja kananmuna korppujauhoseokseen. Sekoita tasaiseksi taikinaksi. Vältä turhaa vaivaamista. Pyörittele pyöryköiksi ja paista pannulla öljytilkassa miedolla lämmöllä kauniin ruskeiksi molemmin puolin. Lihapullia tulee aikamoinen määrä eli paistaa saa useamman pannullisen. Voit kypsentää lihapullia myös 225-asteisessa uunissa 10-15 minuuttia.
  Sekoita kermaviilin joukkoon hienonnettu maustekurkku, kuivattu tai tuore ruohosipuli sekä mustapippuria maun mukaan. Anna maustua hetki jääkaapissa halutessasi.
  Pujota vartaisiin lihapullia, kirsikkatomaatteja, paloiteltua kurkkua ja kukkakaalta. Tarjoile dippikastikkeen kanssa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti