21. huhtikuuta 2012

Ain't life for good cookin'

Jostain syystä tämän päivän kokkailut toi mulle jatkuvasti mieleen Screamin' Jay Hawkinsin. Älkää kysykö että miksi. Mä en millään osannut päättää, että mitä tänään syötäisiin ja kulutinkin aamupäivällä hetkisen keittokirjoja plaraten. Oon jo joku aika sitten löytänyt kirpparilta semmoisen Keittiön tuliset herkut-kirjan, mutta sen kummemmin siihen perehtymättä laittanut sen vaan hyllyyn muiden sekaan. Sinänsä harmi, sillä nyt tutkittuna kirja vaikutti varsin mielenkiintoiselta. Sieltä löytyi lopulta tämänpäiväinen kokkailukokeilu eli New Orleansin filee oluen ja ristikkoperunoiden kanssa nautittuna. Pakko sanoa, että oli kyllä hyvää! Lihana käytin porsaan pihvifileetä, mutta sisäfilee toimii varmasti ihan yhtä hyvin. Papaija oli pikkasen turhan raaka ja chilit turhan mietoja vai pitäisikö sanoa että tulisuusrajoitteisia. Mutta ei se haitannut. Oli ihan positiivinen juttu, että kaupassa chilien tulisuudelle oli merkattu asteikko... vielä kun se pitäisi paikkansa. Keskitason chilit oli kuin paprikaa söisi. Tai no ehkä miedot pepperonit olisi lähempänä oikeaa. Mutta kannattaa kokeilla! Siis tuota ruokaa, ei mietoja chilejä.

New Orleansin filee
(4ann.)

2 papaijaa
800g porsaanfileetä
1rkl paprikajauhetta
1tl kuivattua timjamia
suolaa
cayennenpippuria
Kasvis-hedelmäseos:
3-4rkl sitruunamehua
3-4 punaista chiliä
1tl tuoretta inkivääriä raastettuna
1tl sokeria (laitoin ruokosokeria)
1 punainen paprika
4-5rkl maustettua seesamiöljyä (laitoin maustamatonta)

  Kuori ja halkaise papaijat, poista siemenet ja kuutioi. Huuhtele ja kuivaa porsaanfileet, leikkaa ne 2-3cm paksuiksi viipaleiksi.
  Sekoita paprikajauhe, timjami, suola ja cayennenpippuri keskenään. Hiero mausteseos porsaanfileeviipaleisiin ja anna maustua jääkaapissa 30-40 minuuttia.
  Mausta papaijakuutiot sitruunamehulla. Halkaise chilit, poista kannat ja siemenet (mä annoin siemenien olla) ja leikkaa puolikkaat ohuiksi suikaleiksi.
  Lisää chilisuikaleet, raastettu inkivääri ja sokeri papaijakuutioiden joukkoon. Halkaise paprika, poista kanta ja siemenet ja kuutioi paprika. Lisää paprikakuutiot papaijaseokseen.
  Kuumenna 2-3rkl seesamiöljyä pannulla ja kuullota kasvis-hedelmäseosta 3-4 minuuttia. Kuumenna loppu öljy toisella pannulla ja paista lihaviipaleita keskilämmöllä 5-6 minuuttia/puoli. Tarjoile liha kasvishedelmäseoksen kanssa. Valmiiksi maustetut ristikkoperunat ja olut sopii tämän kanssa vallan mainiosti.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti