22. huhtikuuta 2012

Fajitas no more

Näköjään mausteinen linja sapuskoissa jatkuu. Kun perjantain ruokasuunnitelmat meni uusiksi, oli tänään kanafajitasten vuoro. Sottuista, mutta niin hyvää. Tosin näillä ei kauhean kauan nälkä pysy loitolla, mutta syödään sitten vispipuuroa jos tarve vaatii. Fajitasten ainoa vika oli, että ne loppui kesken. Noita olisi voinut syödä vaikka kuinka monta.

Fajitakset on sovellus kana- ja lhafajitasten ohjeesta, jonka alkuperästä mulla ei oo mitään käsitystä. Tosin tässä ei taida olla enää mitään yhteistä sen alkuperäisen kanssa. Lähinnä ehkä tuo chipotleseos, mutta sekin on tehty vähän sinne päin. Tuo chipotleseos on muuten mukavan tulinen ja hyvän makuinen. Ei mitenkään älytöntä poltetta vaan semmoista mukavaa, hiipivää lämpöä. Ja ihan hyvin toimii maustekastikkeenakin. Mulla tuli vähän kiire ruoan kanssa, enkä ehtinyt broilereita juuri marinoida. Sillä ne jäi tällä kertaa vähän vaisuiksi, mutta ei voi mitään.

Kanafajitas

1pkt(kpl) täysjyvätortilloja
300-400g ohuita maustamattomia broilerinfileeleikkeitä
Chipotleseos:
1 punainen paprika
3 isoa valkosipulinkynttä
1rkl jalapenoja hienonnettuna
rypsiöljyä
1rkl sokeria
ripaus yrttisuolaa
Lisäksi:
guacamolea
smetanaa
paprikaa kuutioina
kurkkua kuutioina
sipulia hienonnettuna
pepperoneja
limeä

  Valmista ensin chipotleseos. Hienonna paprika, valkosipuli ja jalapenot hienoksi. Kuumenna pienen kasarin pohjalla tilkka öljyä, lisää chipotlen ainekset kattilaan ja kuumenna hetki. Soseuta ainekset.
  Sivele broilerinleikkeet reilusti chipotleseoksella ja anna maustua. Mitä pidempään sen parempi. Lopun chipotlen voi käyttää kastikkeena. Paista broilerifileet kuumalla pannulla tilkassa öljyä. Suikaloi kypsät fileeleikkeet.
  Lämmitä tortillat pakkauksen ohjeen mukaan. Kokoa fajitakset, purista limemehua päälle, rullaa ja tarjoa.


Hiipivää hulluutta

Testivuoroon pääsi tänään myös mustikkainen vispipuuro. Muistelisin, että ohje on jostain Jyväshyvän reseptilappusesta poimittu, mutta näyttää löytyvän myös keksihyllystä. Puurossa käytetty spelttimannasuurimo oli yllättävän hyvää! Luulen, että jatkossa spelttiä käytetään meidän perheessä enemmänkin. Mustikoita laitoin vähän vähemmän, taisi olla 250g pakastemustikoita. Alkuperäisessä ohjeessa vispipuuroon olisi tullut murskattuja mustikkainen-keksejä, mutta mä jätin ne pois. Tai no vähän laitoin koristeeksi....

Mustikkainen vispipuuro

1l vettä
0,5l mustikoita TAI
n.200g pakastemustikoita
1,5-2dl täysjyväspelttimannasuurimoita
1dl ruokokidesokeria
(10kpl Jyväshyvä mustikkainen-keksejä)
Koristeluun:
keksirouhetta
mustikoita

   Mittaa kattilaan vesi ja mustikat, anna kiehua miedolla lämmöllä 10–15 minuuttia. Lisää mannasuurimot höyryävään nesteeseen vähän kerrallaan koko ajan sekoittaen. Anna kiehua hiljalleen muutaman minuutin ajan. Sekoita joukkoon ruokokidesokeri. Jäähdytä. Vaahdota jäähtynyt puuro kuohkeaksi sähkövatkaimella. (Sekoita lopuksi joukkoon rouhitut keksit.) Koristele vispipuuro keksirouheella ja mustikoilla.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti