5. huhtikuuta 2012

Just a little bit

Oon tässä aina ajoittain tuskaillut sitä, ettei tuo mun neitini syö mitään. Kun kylään saapuu nuori neiti, joka ei oikeasti tykkää yhtään mistään, on tarjoilujen suunnittelu äärimmäisen hankalaa. Ainoa varma valinta on makaronilaatikko. Tosin sekään ei kuulemma kelpaa muualla kuin täällä. Siitä en kuitenkaan sen enempää viitsi kirjoitella. Makaronilaatikko kun on makaronilaatikko. Suunniteltiin, että voitaisiin laittaa oma pääsiäiskokko pihalla kököttävään Linkin Park-grilliin ja paistaa makkaraa. Tosin enää ei makkarakaan kuulemma kelpaa. Hankalaa on. Ei vieraat vaan nuo syömiset. Vieraat on tosi jees!

Mutta oon mä jotain hyvääkin saanut aikaan. Ajattelin ensin, etten nyt pääsiäiselle leipoisi mitään, mutta enhän mä sitten osannut olla leipomattakaan. Kokeilin semmoista Pirkka-lehdestä bongattua pashatiramisua. Se vaikutti niin kivalta ja sopivan pääsiäismäiseltä jutulta. Toteutus tosin hieman ontui, kun unohdin kostuttaa toisen pohjalevyn ja koristelukin kärsi ylimääräisen älämölön vuoksi. Tuon pikkuherran kiljuminen vieressä lamautti mun aivotoiminnan ihan täysin. Mutta ehkä se maku oli jälleen kerran se juttu. Mukavan kahvinen ja appelsiininen tuo oli, eikä ollenkaan liian makea. Ei ehkä lasten makuun, mutta kahvista tykkääville oikein oiva herkku. Ainakin vähän kerrallaan nautittuna. Eikä loppujen lopuksi ollut mitenkään vaikea tehdä, vaikka sitä mun inhoamaa vatkaamista oli vähän turhan paljon. Mutta kannattaa kokeilla!

Pashatiramisu
(12ann.)

4 kananmunaa
1,5dl sokeria
1dl vehnäjauhoja
1dl perunajauhoja
1tl leivinjauhetta
Kostutukseen:
1dl appelsiinimehua
1dl kahvia
Täyte:
2 kananmunaa
0,75dl sokeria
2dl kuohukermaa
1tlk(250g) maitorahkaa
2tl appelsiinin raastettua kuorta
100g suklaarusinoita
0,5dl manteli- tai hasselpähkinärouhetta
Koristeluun:
1tlk(n.400g) persikkaviipaleita
100g suklaarusinoita
100g valkosuklaa-jogurttirusinoita
1 appelsiini

  Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää keskenään sekoitetut vehnä- ja perunajauhot sekä leivinjauhe siivilän läpi muna-sokerivaahtoon. Levitä taikina voidellun leivinpaperin päälle uunipannulle. Paista 225 asteessa uunin keskitasolla 7 - 8 minuuttia.
   Valmista täyte. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Vaahdota myös kerma. Sekoita muna-sokerivaahto rahkan joukkoon. Mausta appelsiininkuorella, hienonnetuilla suklaarusinoilla ja mantelirouheella. Lisää lopuksi kermavaahto.
   Irrota torttupohja leivinpaperista ja leikkaa kahtia. Nosta toinen levyistä tarjoiluvadille ja lisää puolet kahvi-appelsiinseoksesta kostutukseksi.
   Levitä puolet täytteestä torttupohjalle. Nosta päälle toinen levy ja kostuta sekin kahviseoksella. Levitä päälle loput täytteestä. Anna maustua kylmässä muutama tunti. Koristele juuri ennen tarjoilua persikoilla, suklaarusinoilla ja appelsiiniviipaleilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti