19. huhtikuuta 2012

Kiduttajan kalapaistos

Taas koitti se päivä, jolloin ilkeänä äitinä kidutin ja kiusasin perhettäni ja laitoin ruoaksi kalaa. Tosin se kidutus-osuus jäi aika vähäiseksi, kun ihan hyvin tuo tuntui kelpaavan. Neiti tosin käytti sellaisenkin määrän pippuria ruoan alas saamiseksi, että kala tuskin enää maistui millekään. Mä puolestaan tykkäsin ihan valtavasti. No, ehkä tuo kastike oli aavistuksen liian suolaista, mutta muuten tuo oli oikein jees! Onneksi näyttää siltä, että oon saamassa tuosta pojasta liittolaisen kalan syönnin suhteen. Lohi kun on niitä harvoja ruokia joita suostuu syömään.

Tänään siis ruokalistalla oli kuorrutettua kalapaistosta perunoiden kera. Ohje on lähtöisin Helpot herkut-kirjasarjan Juhlaruoka-kirjasta. Muokkasin ohjetta taas hieman. Käytin persiljaa ja ruohosipulia kun niitä löytyi kotoa ja kirvelin sekä vihanneskrassin jätin ruoasta pois.

Hollandaisekastikkeella kuorrutettu kalapaistos
(4ann.)

1dl tuoretta kirveliä silputtuna (tai ruohosipulia)
nippu tuoretta vihanneskrassia silputtuna
1dl tuoretta persiljaa silputtuna
1 salottisipuli
1-2rkl voita tai margariinia
600g lohta, kuhafileitä tai muuta kalaa
1 sitruunan mehu
suolaa
pippuria
1pss valmista hollandaisekastiketta
1rkl kuivaa vermuttia
tilkka worcestershirekastiketta

  Silppua yrtit. Kuori ja hienonna sipuli. Kuumenna yrttejä ja sipulisilppua rasvassa pannulla niitä kuitenkaan ruskistamatta.
  Jaa puolet viherseoksesta neljään pieneen tai kahteen suurempaan paistovuokaan. Itse käytin yhtä isoa vuokaa.
  Leikkaa kalat nahattomiksi ja ruodottomiksi paloiksi. Aseta kalapalat vuokiin. Puserra päälle sitruunamehu ja mausta suolalla ja pippurilla. Nosta loput viherseoksesta kalojen päälle.
  Valmista hollandaisekastike pakkauksen ohjeen mukaan. Mausta vermutilla ja worcestershirekastikkeella.
  Kypsennä kaloja 225-asteisen uunin keskiosassa 5 minuuttia. Kaada kastike kalojen päälle ja jatka kypsentämistä noin 7 minuuttia tai kunnes kalat ovat kypsiä.
  Tarjoa salaatin ja keitettyjen perunoiden tai riisin kanssa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti