26. huhtikuuta 2012

Kiusauksien iltapäivä

Kirpparilta löydetty ja hyllyyn unohdettu pikkuruinen reseptikirjanen pääsi tänään tositoimiin. Kirja oli piiloutunut isompien kirjojen taakse ja sieltä sen sitten pelastin muutama viikko sitten. Kirjan löytymisestä lähtien oon tuntenut suunnatonta halua kokeilla Jacky suklaamuffineita. Ja tänään oli se kauan odotettu päivä. Tämä pieni piileskelevä kirjanen on Antti Vahteran ja Visa Nurmen Yksinkertaisesti parasta.

Muffinien ohjeessa oli ilmeisesti käytetty metallisia muffinivuokia. Mä paistoin muffinit muffinipellille laitetuissa paperivuoissa. Paperivuoat ei ollu kovin hyvä idea, sillä osa taikinasta takertui paperimuotin pohjaan kiinni. Suklaata en lisännyt, mutta sitäkin voisi joskus kokeilla. Harmillisen vähän näitä tuli. Seuraavalla kerralla siis tuplasatsi, paperivuoat hiiteen, enemmän taikinaa per muffini ja suklaata sisuksiin.

Jacky suklaamuffinit

1prk(120g) Jacky maitosuklaavanukasta
100g voita
80g sokeria
2 kananmunaa
70g vehnäjauhoja
0,5tl leivinjauhetta
1rkl kaakaojauhetta

  Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri kuohkeaksi. Kaada suklaavanukas ohuena nauhana vaahtoon ja sekoita varovasti tasaiseksi. Lisää siivilöidyt ja keskenään sekoitetut jauhot, leivinjauhe ja kaakaojauhe suklaavaahtoon. Sekoita munat yksitellen taikinaan. Nostele taikina muffinivuokiin. Voit vielä työntää muoteissa olevaan taikinaan palat maitosuklaata, niin valmiina suklaa valuu herkullisesti lautaselle. Paista 200-asteisessa uunissa 10-12 minuuttia. Ennen kumoamista anna levähtää hetken, niin muffinit irtoavat paremmin. Tarjoile jäätelön kanssa, vaikka on nuo hyviä ilmankin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti