23. huhtikuuta 2012

Maistaako vai eikö maistaa

Ei auttanut runsas valkosipuli eikä c-vitamiini. Niin vaan tuo kurja flunssapöpö iski kyntensä Kääpiölinnan sakkiin. Vaikka yhtään ei tee mieli, niin syödäkin pitää. Vaikka mikään ei maistu miltään, yritin silti tehdä jotain hyvää. Pöydässä komeili tänään Yhteishyvän ohjeen mukaan tehty perunamoussaka. Ajatus ei kulkenut kyllä yhtään kokkaillessa ja meninkin tällä kertaa ohjetta noudattaen. Tai no valkosipuliperunat oli kermaisia, mutta eipä se tuossa ruoassa haitannut. Ruoan olisi ollut hyvä antaa jässähtää hetki uunista ottamisen jälkeen, mutta eihän me maltettu.

Perunamoussaka

1 sipuli
400g jauhelihaa
1 valkosipulin kynsi
400g tomaattimurskaa (laitoin valkosipulilla maustettua)
1tl suolaa
1tl oreganoa
0,5tl timjamia
750g valkosipuliperunoita (pakaste) 
Juustokastike: 
30g margariinia
0,5dl vehnäjauhoja
5dl maitoa
2dl juustoraastetta
0,5tl suolaa 
Pinnalle:
korppujauhoja

  Kuori ja hienonna sipuli. Paista jauheliha ja hienonnettu sipuli pannulla. Lisää tomaattimurska ja hienonnettu valkosipulinkynsi. Mausta ja anna kiehua niin kauan, että neste haihtuu.
  Valmista maitokastike. Sulata rasva kattilassa. Kiehauta jauhot rasvassa. Lisää maito ja sekoita koko ajan. Keitä, kunnes kastike sakenee. Lisää juustoraaste ja sekoita tasaiseksi. Mausta kastike suolalla. Kaada puolet perunoista uunivuokaan. Levitä päälle jauhelihaseos sekä puolet juustokastikkeesta. Lisää loput perunasuikaleet ja kaada loppu juustokastike päälle. Ripottele korppujauhoja pinnalle. Kypsennä 200 asteessa noin 50 minuuttia.



Harmittaa ihan vietävästi kun ei pääse pihalle. Tai pääsisi, mutta en siellä jaksaisi mitään tehdä. Ulkona olisi aivan mielettömän hieno kevätpäivä ja nyt olisi ilo roudata noita rempparomuja pois. Suunnittelin jo syöväni lääkkeeksi ja lohdutukseksi pääsiäiseltä jääneen Mignon-munan, mutta miksi turhaan, kun en kumminkaan mitään maista. Menisi hyvä herkku ihan hukkaan. Ei kai auta kuin painua hoitamaan noita pienempiä potilaita ja nauttia kuppi kuumaa mehua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti