3. huhtikuuta 2012

Wannabe hot

Kasvisruokapäivä tuli taas kerran yhdistettyä keittopäivään. Jotenkin nuo sopat on vaan niin näppäriä tehdä. Etenkin, kun tänään ei ollut taas kauheasti aikaa puuhastella keittiössä. Ja kun katsoo ikkunasta ulos tuonne lumipyryyn, niin mikäs sen parempaa evästä kuin kunnon kuuma keitto. Ohje on lähtöisin jostain Santa Marian lappusesta, joita neiti mulle kaupasta raahaa. Mä vaan muuttelin sitä taas hieman niin kaupan kehnon valikoiman kuin oman soijarouhekammonkin takia. Maustoin keiton ihan vaan tacomausteella ja jätin suosista sen soijarouhetta sisältävän pussin kaupan hyllyyn. Papujen väri vaihtui mustista ruskeiksi, kun mustapapuja ei kaupassa ollut. Enkä lähtenyt niiden takia juoksemaan pitkin kylää. Ja lipsahti keittoon parit ylimääräiset valkosipulinkynnetkin....

Spicy veggie soup

1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
1rkl öljyä
1pss tacomaustetta tai vegetarian taco mixiä
n.5dl (500g) paseerattua tomaattia
5dl vettä
1 kasvisliemikuutio
n.2dl kypsiä musta- tai kidneypapuja
1dl maissia
muutama tippa hot pepper- tai jotain muuta chilikastiketta
Pinnalle:
1dl ranskankermaa
1dl juustoraastetta
maissilastuja

  Kuullota hienonnetut sipulit ja valkosipulit kattilassa öljyssä. Kaada tacomausteseos päälle ja sekoita. Lisää paseerattu tomaatti, vesi ja kasvisliemikuutio. Anna kiehua miedolla lämmöllä kymmenisen minuuttia.
  Huuhtele pavut ja lisää ne maissin kanssa keittoon. Mausta chilikastikkeella. Kuumenna kiehumispisteeseen.
  Tarjoile keittolautasilta ja laita päälle ranskankermaa ja juustoraastetta. Lisäksi vielä maissilastuja niin hyvä tulee.


Kun keittoon lisäsi tarpeeksi chilikastiketta, niin tuo oli ihan jees. Tosin aika hankalaa syötävää kun juusto suli ja roikkui pitkinä nauhoina. Etenkin pitkäpartaisilla henkilöillä näytti olevan lieviä vaikeuksia syödä siististi :) Miehelle paistoin lisäksi muutamat pekonit, ettei aivan tarttisi kasvislinjalla olla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti