18. kesäkuuta 2012

Good wokin' tonight

Rankka, mutta sitäkin mukavampi Provinssi-viikonloppu on taas takana ja edessä paluu arkeen. Kiitos Selmu ja kiitos Provinssi! Ja tietysti ne kaikki ihanat ihmiset, joihin viikonlopun aikana törmäsi. Kivaa oli! Ruokajuttuihin ei viikonloppuna kauheasti ehtinyt panostaa. Sitä syötiin, mitä kojuista sai. Sinänsä positiivista, että tällä kertaa ruoka oli ihan syötävää! Ei ollut raakaa kanaa tai kylmiä ranskalaisia, kuten monesti aiemmin. Hieman harmittaa, että Selmun oma ruokapiste jäi testaamatta. No, ehkä ensi vuonna sitten, jos sellainen löytyy. Positiivisin yllätys festarisapuskojen kohdalla taisi olla Rantalan lihan koju, josta haettiin ruokaa pariinkin otteeseen.

Kauheasti ei jaksaisi vieläkään kokkailla, mutta ei auta. Kun tuo mun neitini ehti karata laivalle, sai tänään ihan huoletta laittaa lihaa ruoaksi. Testiin pääsi Yhteishyvästä löydetty nuudelipannun ohje. Keltaisen paprikan jätin pois ja lisäsin ruokaan lopuksi muutaman pussin pohjalle jääneen suolapähkinän. Pähkinöitä olisi kyllä voinut olla enemmänkin. Aluksi ruoka oli vähän pliisun oloista, mutta lautaselle lorautettu soijatilkka teki ruoalle ihmeitä!

Lihaisa nuudelipannu

150g munanuudeleita
2rkl (pähkinä)öljyä
350g naudanlihasuikaleita
pala purjoa
1 keltainen paprika (jäi pois)
1 vihreä tai punainen paprika
2tl inkivääriä raastettuna
2 valkosipulin kynttä
1rkl soijaa 
2rkl makeaa chilikastiketta
0,5 limetin mehu
1dl kevät- tai ruohosipulia silputtuna
(suolapähkinöitä)

   Keitä ja valuta nuudelit. Halkaise ja huuhtele purjo. Paloittele. Pese paprikat, poista siemenet ja suikaloi. Kuumenna öljy vokissa tai korkeareunaisessa pannussa. Ruskista naudanlihasuikaleet, noin 4 minuuttia. Lisää kasvikset, paista 3 minuuttia. Mausta inkiväärillä, soijalla, makealla chilikastikkeella ja limettimehulla. Lisää kypsennetyt ja valutetut nuudelit joukkoon ja kuumenna. Sekoita lopuksi ruokaan ruohosipuli tai kevätsipuli halutessasi suolapähkinöitä.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti