15. kesäkuuta 2012

Hirviömuhennos

Voi täpistys sentään! Nyt on se viikonloppu, jota on odotettu kuin kuuta nousevaa. Tai ainakin minä oon oottanut. Neiti on laitettu kolmen päivän jalkkisturnaukseen ja pikkumies pääsee mumman ja paapan luo viikonlopuksi. Tiedossa on siis ensimmäinen lapseton viikonloppu yli vuoteen. Vaikka oon toisaalta ihan onnessani, niin toisaalta on nyt jo noita ipanoita ikävä. Hassua. Mutta ehkä tämä viikonloppu on ihan ansaittu. Päästään ukon kanssa juhlistamaan hääpäivää Provinssiin.

Kun tiedossa on rankka ja festariruokapainotteinen viikonloppu, ajattelin tänään vielä laittaa ihan kunnon ruokaa. Jaksaapahan sitten paremmin. Tätä lihapataa oon tehnyt ennenkin ja ihan hyvää on. Yhtään en tosin tiedä, mistä ohje on mun mappeihini ilmaantunut.

Tulinen lihapata

4-5 keskikokoista sipulia
3-4 valkosipulinkynttä
pieni pala tuoretta inkivääriä
2-3 punaista chiliä
4dl kermaa
200g ranskankermaa
800g luutonta naudanlihaa kuutioina (laitoin 750g karjalanpaistilihaa)
2-3rkl voita
2rkl sitruunamehua
tuoretta sitruunamelissaa (unohdin)
suolaa
currya

  Kuori ja paloittele sipulit, valkosipuli, inkivääri ja chilit. Hienonna ne yleiskoneessa tai tehosekoittimessa ja lisää joukkoon ranskankerma. Sekoita tahnamaiseksi. Jos käytät karjalanpaistilihoja, leikkaa ne pienemmiksi. Kaada puolet tahnasta lihakuutioiden päälle, sekoita ja anna marinoituia noin 30 minuuttia.
  Sulata voi paksupohjaisessa kattilassa. Lisää voisulaan kerma, loput chili-kasvistahnasta, hienonnetut sitruunamelissat ja sitruunamehu. Lämmitä hiljalleen silloin tällöin sekoittaen, mausta suolalla ja currylla. Lisää marinoidut lihapalat, kiehauta ja anna sen jälkeen hautua hiljalleen noin tunnin (mieluummin kaksi!) ilman kantta. Sekoittele välillä. Tarjoa riisin tai couscousin ja salaatin kanssa.



Mutta... Vanha herra Mauria lainatakseni: "Maantie alla vilisee ja eväät kilisee..." Palataan asiaan, kun rokit on rokattu ja reissusta toivuttu :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti