23. kesäkuuta 2012

Mikä grillaten tulee se syöden menee

Huh huh! Nyt on pakko todeta, että onneksi juhannus on vaan kerran vuodessa. Miksihän sitä pitää haalia grillatavaksi kaikkea mahdollista samalla kertaa? Vähempikin kyllä riittäisi. Mutta toisaalta, on se vaan niin hyvää! Tänään grilliin päätyi itse marinoituja possun panosvöitä, pekoni-omenoita, sipulia, makkaraa ja maissia. Eli ähky oli taas taattu!

Osmokin pääsi tänään koekäyttöön, mutta lopputulos ei ollut toivotun kaltainen. Kokeilin tehdä kaneli-saksanpähkinäjäätelöä jäätelökoneen mukana tulleen ohjeen mukaan. Maku oli oikein hyvä, mutta massa ei jähmettynyt tarpeeksi. Laitoin massan lopuksi pakastimeen, että jähmettyisi lisää ja siellä se on aina vaan. Mä voin kuvitella, että onnistuessaan tuo jäätelö olisi taivaallista lättyjen ja paistettujen omenoiden kanssa. Täytyy testata ohjetta toiste uudelleen.

Mutta alla taas ohjeita testattavaksi. En jaksanut etsiä, että mistä oon ohjeet löytänyt. Jostain lehdistä kaiketi. Possun marinadi oli ihan jees. Siinä oli tarpeeksi makua ja potkua, mutta ehkä vähän liian tomaattinen mun makuun. Sipuliseos on semmoinen varma ja hyvä juttu, jota oon tehnyt jo useana kesänä. Sokeria laittaisin ehkä vähän vähemmän. Pekoni-omenat oli ihan ok, mutta tuskin teen toiste.

Tulisen makea marinadi possulle

2rkl öljyä
0,5dl chilikastiketta
2rkl tomaattipyreetä
1rkl sinappia
1rkl fariinisokeria
2tl valkosipulisuolaa (laitoin valkosipulijauhetta ja suolaa)
0,5tl mustapippuria

  Sekoita marinadin ainekset kulhossa. Nosta lihapalat marinadiin ja anna maustua viileässä yön yli. Marinadi riittää noin kilolle lihaa. Meillä tähän marinadiin pääsi possun panosvyöt.


Samin sipuliseos

3 isoa sipulia
10 valkosipulinkynttä
50g voita
1tl suolaa
1tl sokeria
1dl vettä
Lisäksi:
0,5l:n foliovuoka

  Kuori sipulit ja valkosipulit. Leikkaa sipulit isohkoiksi lohkoiksi ja puolita valkosipulinkynnet. Laita puolet voista nokareina vuoan pohjalle. Lisää sipulilohkot ja valkosipulinkynnet kerroksittain. Mausta suolalla ja sokerilla. Kaada vesi vuokaan ja nostele loppu voi nokareina pinnalle. Grillaa noin 20 minuuttia.


Grillatut pekoni-omenat

1 iso omena
8 viipaletta pekonia
makeaa ja vahvaa sinappia
timjamia tai rosmariinia silppuna

  Leikkaa pesty omena lohkoiksi. Lado pekoniviipaleet työpöydälle, levitä päälle sinappia ja ripottele yrttisilppu päälle. Kääri pekonit omenalohkojen ympärille. Grillaa.

Pekoni-omenat edessä oikealla...

Kaneli-saksanpähkinäjäätelö

3,75dl täysmaitoa
2,5dl kevytkermaa
1,25dl vispikermaa
1,8dl sokeria
2,5dl paloiteltuja saksanpähkinöitä
1,25tl vaniljauutetta (laitoin teelusikallisen vaniljasokeria)
ripaus suolaa

  Sekoita kaikki ainekset kunnolla sekaisin. Kaada jäätelökoneen kulhoon ja jäädytä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti