24. kesäkuuta 2012

Roll yer own

Parin päivän grillailujen jälkeen vatsa huusi tavallista ruokaa. Onneksi olin varannut tälle päivää paketillisen jauhelihaa. Meidän perheessä varma valinta, jos ei etukäteen tiedä mitä on tekemässä. Vilkaisu mappeihin toi eteen täytetyn jauheliharullan ohjeen ja kun ainekset löytyi kotoa, niin sitä sitten tehtiin. Tämä ohje on ollut mulla niin kauan, etten yhtään tiedä mistä sen oon löytänyt. Jotain kastiketta tämä olisi kaivannut, muuten oli tosi jees!

Jauheliharulla

3 viipaletta tuoretta vaaleaa leipää (laitoin grahampaahtista)
1,5dl vettä
600-700g jauhelihaa
1 kananmuna
1tl suolaa
jauhettua mustapippuria
1tl oreganoa
Täyte:
1 sipuli tai purjoa
1dl persiljasilppua
1dl kuorittuja, hienonnettuja manteleita
n.100 juustoa ohuina viipaleina
Päälle:
1-2dl juustoraastetta

  Säädä uuni 175 asteeseen. Leikkaa leivistä reunat pois. Pane viipaleet muutamaksi minuutiksi kylmään veteen, jotta ne pehmenevät.
  Sekoita leipäseos jauhelihaan. Lisää muna ja mausta suolalla, pippurilla ja oreganolla. Levitä jauheliha leivinpaperille n. 20*30cm suuruiseksi levyksi.
  Kuori ja silppua sipulit hienoksi. Ripottele levyn päälle sipuli- ja persiljasilppu sekä hienonnetut mantelit. Höylää juustosta ohuita viipaleita. Peitä levyn pinta juustolla.
  Kääri jauheliha rullalle kääretortun tapaan aluspaperia apuna käyttäen. Pane rulla voideltuun uunivuokaan. (Unohdin voidella, mutta jätin leivinpaperin rullan alle.)
  Kypsennä rullaa uunin keskiosassa noin 45 minuuttia. Ripottele pinnalle juustoraastetta kypsentämisen loppuvaiheessa. Leikkaa rulla viipaleiksi ja tarjoile keitetyn pastan kera.

Ei tämä mikään kaunistus ole, mutta hyvää silti!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti