2. heinäkuuta 2012

Ärrimurrin broilerisoppa ja nakkimunakas

Nyt jotenkin tympii ja pahasti. Ei niinkään tämä blogi, vaan kaikki muu. Siksipä on parempi että jätän jutustelut lyhyeksi ja laitan samantien ohjeet jakoon. Lounaaksi sovelsin moisen nakkimunakkaan ja päivällä syötiin TAAS kanakeittoa. Keitto oli ihan ok, mutta jotenkikaan ei ruoka nyt iske. Ei ainakaan keitto. Tai ainakaan kanakeitto.


Broilerikeitto

350g marinoituja broilerisuikaleita
1rkl öljyä
5dl vettä
1 kanaliemikuutio
0,5dl puuroriisiä
2 kesäsipulia
1tlk(340g) maissinjyviä
(suolaa)
pippuria
kuivattua tai tuoretta persiljaa
nokare sulatejuustoa tai loraus ruokakermaa

  Kypsennä broilerisuikaleet kattilan pohjalla öljyssä pyöritellen. Lisää vesi, liemikuutio ja puuroriisi. Kuumenna seos kiehuvaksi ja kypsennä 15 minuuttia. Silppua joukkoon sipulit. Keitä edelleen 5-10 minuuttia. Lisää vettä tarvittaessa.
  Sekoita maissit joukkoon. Lisää halutessasi nokare sulatejuustoa tai tilkka ruokakermaa. Kuumenna ja mausta. Tarjoa hyvän leivän kera.




Chilinen ja sipulinen nakkimunakas

2 nakkia
1 pieni kevätsipuli
pikku loraus chiliöljyä
2 kananmunaa
2rkl kylmää vettä
suolaa
mustapippuria
valkosipulijauhetta
paahdettua sipulia

  Viipaloi nakit ja sipuli. Kuumenna pienellä paistinpannulla pikku loraus chiliöljyä ja lisää sipuli- ja nakkiviipaleet. Anna nakkien ruskistua hieman.
  Riko munat kulhoon, vatkaa rakenne rikki ja lisää vesi. Lisää suola, pippuri ja valkosipulijauhe ja sekoita. Kaada seos kuumaan pannuun. Paista keskilämmöllä kypsäksi. Paistamisen aikana siirrä hyytynyttä munakasmassaa pannun reunoilta keskustaa kohden, jolloin löysä massa pääsee reunoille kypsymään. Ripottele päälle paahdettua sipulia. Tuore ruohosipulikin toimisi melko varmasti. Kaada lautaselle kaksinkerroin puolikuun muotoon ja tarjoa.



Kuvaaminenkaan ei näytä tänään oikein onnistuvan. Taidan mennä sohvalle maate ja vetää peiton korviin. Huomenna on taatusti(/toivottavasti) taas parempi päivä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti