26. heinäkuuta 2012

I'm strong to the finich, cause I eats me spinach. I'm Popeye the sailor man.

Muutaman viikon tauon jälkeen neidillä on tänään tiedossa ilta jalkapallon parissa. Tällä kertaa lähtivät Vaasaan pelaamaan. Että tsemppiä vaan likat! Tälle päivää olin suunnitellut semmoista ruokaa, jota neitikin taatusti syö. Jaksaa sitten taatusti pitkän illan. Tarjolla oli siis jauhelihakastiketta, porkkana-pinaattilettuja ja perunoita. Niin ja tietenkin punajuurisalaattia. Yleensä ostan pinaattilätyt kaupasta, mutta kun löysin tuollaisen helpon lättyohjeen, niin ajattelin kerrankin kokeilla tehdä nuo itse. Hieman hirvitti, että kelpaako nuo, mutta hyvin teki kauppansa. Mietin jo, että jääkö mulle mitään kuvattavaa ja syötävää, kun lätyt katosivat sitä mukaa kun sain niitä paistettua. Onneksi tuosta taikinasta tuli aikamoinen lättykasa ja vielä jäi huomisellekin syötävää. Ehkä jatkossa laittaisin vähän enemmän pinaattia, mutta muuten olivat hyviä. Ohjeen oon tällä kertaa löytänyt Me-lehdestä.

Porkkana-pinaattiletut

5 dl maitoa
4 kananmunaa
2dl vehnäjauhoja
1dl ohrajauhoja
2 kuutiota pakastepinaattia
1 porkkana
1tl suolaa
paistamiseen rypsiöljyä

  Mittaa maito kulhoon. Vatkaa munat kevyesti maidon joukkoon. Lisää jauhot ja jäiset pinaattipalat. Raasta joukkoon porkkana. Mausta suolalla. Anna taikinan turvota 15 minuuttia. Paista taikinasta lettupannulla lettuja pienessä öljytilkassa.


Ajattelin iltasella tehdä vielä marja-melonisalaattia, kunhan tuo palloilija vaan kotiutuu. Ohje löytyi Pirkasta.

Marja-melonisalaatti

n.500g vesimelonia
1 banaani
4-5dl mansikoita tai muita tuoreita marjoja
100g valkosuklaajogurttirusinoita
3dl omenamehua
Koristeeksi:
sitruunamelissan lehtiä

  Kuori ja paloittele meloni ja banaani. Perkaa ja paloittele myös mansikat. Yhdistä kaikki salaattiaineet isossa kulhossa ja koristele sitruunamelissan lehdillä. Tarjoa salaatti viileänä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti