18. heinäkuuta 2012

Sweet 'n' sour

Eilistä ruisleipälasagnea tuli niin iso annos, ettei tänään tarvinnut vaivata päätä kokkailuilla. Salaattia sentään innostuin tekemään. Ja tietty jälkkäriä. Se perinteinen tomaatti-kurkku-salaatti-yhdistelmä töksähti ja halusin jotain aivan muuta. Testiin pääsi sitten Me-lehdestä löytynyt paprika-porkkanasalaatti. Mun paprika ja porkkanat oli aika pieniä, mutta kahdelle tuosta riitti ihan hyvin. Kannattaa siis valita niitä vähän isompia kasviksia tähän salaattiin. Salaatti on syytä tehdä hyvissä ajoin ennen tarjoilua, kun vaatii muutaman tunnin muhittamisen. Mutta helppoa ja hyvää oli.

Viime kesänä tuli testattua semmoista mansikkaista ja suklaista ruisleipää. Ajatus noiden kolmen aineksen yhdistämisestä tuntui niin hassulta, että eihän sitä voinut olla kokeilemattakaan. Yhdistelmä on häkeltävän hyvä....

Suklaata, mansikoita ja ruisleipää

Reissumiestä tai muuta ruisleipää
muutama pala suklaata/leipä
muutama mansikka/leipä

  Paahda leipä leivänpaahtimessa. Nosta suklaat lämpimän leivän päälle ja anna sulaa hetken. Nosta mansikat päälle ja tarjoa heti.




Paprika-porkkanasalaatti

1 iso punainen paprika
2 porkkanaa
1dl purjoviipaleita
1rkl etikkaa
0,5tl suolaa
Tuorejuusto-pinaattikastike:
100g maustamatonta tuorejuustoa
ripaus suolaa
rouhittua valkopippuria
muskottipähkinää
100g pinaattia hienonnettuna ja valutettuna

  Halkaise pesty paprika, poista siemenet ja leikkaa puolikkaat kuutioiksi. Kuori porkkanat ja vuole ne kuorimaveitsellä ohuiksi lastuiksi. Sekoita paprikakuutiot, porkkana- ja purjoviipaleet. Ripottele suola päälle ja valuta etikka joukkoon. Ravistele aineet kunnolla ja anna maustua ja pehmitä muutamia tunteja tai yön yli.
  Sekoita kastikkeen aineet hyvin. Valuta salaattiastiaan tullut liemi pois ja tarjoa salaatti tuorejuusto-pinaattikastikkeen kanssa.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti