17. heinäkuuta 2012

Totuus ei löydy kaurapuurosta vaan rukihisesta lasagnesta

Päivän ruokaa en kyllä lasagneksi kutsuisi, mutta kaikessa omituisuudessaan oli oikein hyvää! Ukkokulta totesi että olisko tämä semmoinen suomalainen rukihinen lasakne monella koolla. Sovitaan sitten vaikka niin. Ohjeen oon löytänyt Pirkasta. Yhden virheen olivat tehneet reseptiä suunnitellessa. Olivat unohtaneet valkosipulin. Ei oo lasagnea ilman valkosipulia! Lisäsin sitä sitten parin kynnen verran. Ruisleipänä käytin Vaasan ruisrevittyä, joka sopi oikein hyvin pyöreään vuokaan. Leikkasin leivät vaan neljään palaan, että ruokaa olisi helpompi kauhoa lautaselle. Leipä tosin pehmeni uunissa niin paljon, ettei paloittelu olisi ollut välttämätöntä. Jatkossa laittaisin vielä enemmän pippuria, valkosipulia ja yrttejä. Mutta taatusti tätä ruokaa on meidän lautasilla toistekin.  

Helppo ruisleipälasagne

2pkt(à200g/4kpl) ruisrepäisy-leipää tms. (laitoin 0,5pkt Vaasan ruisrevittyä)
Jauhelihakastike:
400g jauhelihaa
2rkl margariinia
1 iso sipuli
2-3 valkosipulinkynttä
1ps(250g) kasvissuikeita
1tlk(390g) chili-tomaattimurskaa
1dl vettä
0,5tl suolaa
ripaus mustapippuria
2tl Provencen mix-yrttimausteseosta
Juustokastike:
1prk(n.300g) juustodippiä
3dl kevytmaitoa
Pinnalle:
100g(2dl) emmental-mozzarellaraastetta

  Voitele lasagnevuoka. Kuumenna rasva pannulla ja ruskista jauheliha. Lisää joukkoon sipulikuutiot ja kasvissuikaleet. Jatka paistamista, kunnes ne ovat kypsyneet. Lisää chilitomaattimurska, vesi, suola, mustapippuri ja yrtit. Anna kastikkeen kiehua kannen alla noin 5 minuuttia.
  Mittaa maito ja juustodippi pinnoitettuun kattilaan. Kuumenna koko ajan sekoittaen. Levitä vuokaan kolmannes jauhelihakastikkeesta ja juustokastikkeesta.
  Aseta neljä leipäpalaa tiiviisti kastikkeiden päälle. Levitä leipien päälle puolet kastikkeista. Aseta loput leipäpalat kastikkeiden päälle ja peitä ne hyvin lopuilla kastikkeilla. Levitä päälle juustoraaste.
  Kypsennä 225-asteisen uunin alatasolla noin 25 minuuttia. Tarjoa lisäksi salaattia.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti