9. heinäkuuta 2012

The ultimate sin

Tabascon reseptilappusessa komeilleet hampurilaiset ovat kaihertaneet mun mieltä siitä saakka, kun kyseisen lappusen käsiini sain. Tänään oli vihdoin ja viimein aika kokeilla tuota herkkua. Ja olihan ne kyllä namia! Tosin tein heti suosista isommat pihvit eli jauhelihaa käytin 800g neljään pihviin. 200 gramman pihvi oli mulle vähän liikaa, samoin tuolle neidille. Mutta ukko tykkäs ja se on hyvä se. Hampurilainen oli vaan sangen leviäväistä sorttia, joten kuvaaminen ei tänään(kään) mennyt ihan putkeen. 

Ultimate burger

0,5pkt pekonia
sinappia
5 hampurilaissämpylää
salaattia
50g cheddarjuustoa
1 tomaatti siivuina
maustekurkkua
1 sipuli renkaiksi leikattuna
majoneesia
Jauhelihapihvit:
500g naudan paistijauhelihaa
2rkl sauce demi glace-kastikepohjaa
2tl Tabasco brand chipotle-kastiketta (voisi laittaa enemmänkin)
suolaa
mustapippuria
öljyä
Bbq-kastike:
4rkl ketsuppia
4rkl ananasmehua
3,5rkl fariinisokeria
1rkl tomaattipyreetä
2,5tl Tabasco brand chipotle pepper-kastiketta

  Sekoita kattilassa bbq-kastikkeen ainekset, kuumenna ja anna keittyä hieman kasaan. Lämmitä uuni 180 asteeseen.
  Valmista jauhelihapihvit. Sekoita kulhossa jauheliha, demi glace ja mausteet. Muotoile taikinasta suuria pihvejä. Paista pihvejä pannulla tilkassa öljyä noin 3 minuuttia/puoli. Nosta pihvit uunipellille ja jatka kypsentämistä noin 12-15minuuttia. Halutessasi voit kypsentää pihvit myös grillissä.
  Paista pekonit rapeaksi pannulla. Halutessasi voit lämmittää halkaistut sämpylät pannulla, leivänpaahtimessa tai grillissä. Kokoa hampurilaiset. Voitele sämpylän alapuoli sinapilla, lisää salaatti ja lämmin jauhelihapihvi. Asettele cheddarjuusto pihvin päälle. Lisää reilusti bbq-kastiketta. Laita päälle tomaattisiivuja, maustekurkkua, sipulirenkaita ja lopuksi vielä pekonia ja majoneesia. Kansi päälle ja ei muuta kuin syömään!


1 kommentti: