16. elokuuta 2012

Risottoa juureksilla ja muffinsseja tonnikalalla

Tämä ei kyllä oo mun päiväni. Oon aamuyöstä alkaen sählännyt ja säätänyt kaikkea omituista. Taitaa ilmeisesti olla jo aika väsy, kun näin ukon iltavuoroviikoilla suurin osa kotihommista on kuitenkin mun vastuulla. Ja onhan se ihan ymmärrettävää, kun ei aamuisin kauheasti ehdi mitään tehdä. Jotenkin kummasti näinä viikkoina mun suklaan kulutus kasvaa oleellisesti. Aina kun oon oikein väsynyt ja joku ottaa hermoille, mun on pakko saada pala suklaata. Eilisestä ärinästä ja murinasta päätellen olisi aika käydä täydentämässä suklaavarastot.... Tai leipoa suklaakakku.

Kuumasta ilmasta huolimatta innostuin leipomaan tonnikalamuffinsseja. Ei välttämättä se fiksuin ajatus, kun tuvan lämpötila huitelee muutenkin yli 26 asteen.... Niin risoton kuin muffinienkin ohje on Yhteishyvästä poimittu. Muffinit tosin tein hieman eri tavoin ja laitoin täytteen taikinan sekaan ja päälle ennen paistamista enkä vasta paistamisen jälkeen. Oikein hyviä tuli näinkin! Risottokin oli ihan ok. Ainakin meidän erittäin kranttu pikkumies söi sitä hyvillä mielin. Toisaalta, kun pikkumiehen mielestä ihan parasta on ne kuivaneet kissan pehmeät ruoat, niin kuinka paljon se sitten kertoo kyseistä ruoasta...

Tonnikalamuffinit

2dl kermaviiliä
1 muna
3dl vehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta
0,5tl suolaa
0,75dl sulatettua tai juoksevaa margariinia tai voita
0,5dl hienonnettua tilliä 
Täyte: 
200g tonnikalaa öljyssä 
1dl raejuustoa
0,5dl ranskankermaa
2rkl hienonnettua tilliä 
Koristeeksi:
tilliä
katkarapuja

  Sekoita kermaviili ja muna keskenään. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja lisää ne sulan rasvan kanssa vuorotellen taikinaan. Lisää hienonnettu tilli ja sekoita.
  Sekoita täytteen aineet keskenään. Sekoita puolet täytteestä taikinan sekaan. Laita taikina voidellun muffinipellin koloihin ja jaa loppu täyte muffinien päälle. Paista 200 asteessa noin 25-30 minuuttia.
  Anna jäähtyä hieman ennen kumoamista. Koristele halutessasi tillillä ja katkaravuilla.


Juuresrisotto

1 sipuli
pala juuriselleriä
2 porkkanaa
2rkl margariinia tai öljyä
2dl risottoriisiä
6dl kuumaa kanalientä
hienonnettua persiljaa 

  Kuori ja pilko sipuli, selleri ja porkkanat pieniksi kuutioiksi. Kuullota niitä rasvassa kattilassa ensin hetken aikaa. Lisää riisit ja anna niiden muuttua läpikuultaviksi. Lisää kuumaa kanalientä vähissä erissä imeyttäen ja sekoittaen sitä jatkuvasti. Jatka näin, kunnes riisi on kermaisen pehmeää. Lisää hienonnettu persilja juuri ennen tarjoilua.
  Tarjoa sellaisenaan kasvisruokana tai broileriruokien lisäkkeenä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti