15. elokuuta 2012

To taste the sweet and sour

Pikapikaa päivän ruokakuulumiset ja sitten hetkeksi marjapuskiin ennen neidin treenejä. Aamulla ajoin hurjan määrän räkättejä mun herukkapuskista. On vissiin syytä pitää puolensa, jos aikoo herukoita saada. Vadelmapuskia en oo edes uskaltanut käydä vilkaisemassa, kun tiedän etten sinne tänään ehdi. Jos huomenna sitten taas.

Tänään ruokana oli Pirkasta (taas kerran) löydetty broileriohje. Edelleenkään en oo kovin hyvä ystävä noiden valmiiden ateriakastikkeiden kanssa, mutta kyllähän niitä aina välillä syö. Ohjeen parsakaalin vaihdoin kukkakaaliin ja broileria laitoin vähän reilummin. Vähän pliisua tuo oli ja kaipaisi aikalailla tuunausta. Chilillä ja useammalla valkosipulinkynnellä voisi päästä alkuun.

Broileria sweet&sour

n.10cm pala purjoa
n.300g kukkakaalia
1-2 valkosipulinkynttä
n.400g marinoimattomia broilerin fileesuikaleita
2rkl öljyä
1rkl soijaa
1dl vettä
1dl suolapähkinöitä
Lisäksi:
nuudelia tai riisiä

  Viipaloi purjo ja leikkaa parsakaali pieniksi kukinnoiksi. Hienonna valkosipulinkynnet. Viipaloi purjo ja leikkaa kukkakaali pieniksi kukinnoiksi. Hienonna valkosipulinkynnet.
  Kuullota purjoa pari minuuttia öljyssä. Lisää joukkoon kukkakaali ja valkosipuli, kuullota vielä pari minuuttia. Kaada joukkoon ateriakastike. Huuhdo tölkki vedellä ja kaada se kasariin. Lisää ruskistetut broilerit. Anna kiehua miedolla lämmöllä viitisen minuuttia.
  Ripottele pinnalle suolapähkinöitä ja runsaasti hienonnettua persiljaa. Tarjoa lisäksi keitettyä riisiä tai nuudeleita.



Piti vielä muistutella lähestyvästä kirja-arvonnasta. Kiva "Annan kotiruokaa"-kirja pääsee uuteen kotiin 23.8.2012 suoritettavalla arvonnalla. Tähän mennessä osallistuneet huomioitu :) Kiitos niistä! Ettei tarvitse niin kauas selailla noita vanhoja juttuja, niin uudet osallistujat voi ilmoittautua kommentoimalla tätä juttua. Sana "arvontakin" piisaa, mutta saa runoilla muutakin jos haluaa! Niin ja älkää kommentoiko anonyyminä, että tiedän kenen yhteystietoja kyselen arvonnan jälkeen :)

2 kommenttia:

  1. Kun haeskelen ruokaohjeita netistä, niin melko usein käyn läpi sun ohjeitas ja niitä on myös kokeiltu. Myös hyväksi havaittu! Niin ja arvonta! :D

    VastaaPoista
  2. Kiva kuulla että kelpaa :) Niin ja onnea arvontaan:)

    VastaaPoista