7. elokuuta 2012

Vaatimattomuus maukastaa

Voihan vattu. Nyt tuo vadelmarumba alkaa jo tympiä. Eilisen vadelmasaalis oli seitsemisen litraa ja kesän kokonaissaldo on 14 litran paikkeilla. Plus pari litraa kaverille. Ja kun tuota pöpelikköä katsoo, niin tuo oli vasta alkua. Vadelmasavottaa piisaa siis vielä hetken.... Vielä en oo intaantunut niistä mitään tekemään, mutta enköhän mä jotain vielä keksi. Tai on tuo vuoden 2012 vadelmalikööri saanut jo alkunsa, kun kaikkea vadelmaa ei vaan jaksa perata eikä pakastaa.

Tämän päivän ruoka oli helppoa ja hyvää valkosipulibroileria. Ohjeen oon saanut samaisesta paikallisesta thaimaalaisesta kuin tuon basilikakanankin ohjeen. Ruoka ei kyllä näytä yhtään miltään, mutta tässä ulkonäkö pettää. Kastiketta ei kauheasti tule, mutta eipä se ainakaan meitä ole haitannut.

Valkosipulibroileri
(2-3ann.)

300-400g maustamatonta broileria isohkoina suikaleina/paloina
3 valkosipulinkynttä
ripaus valkopippuria
2tl kanamaustetta
4rkl osterikastiketta
4rkl (papu)soijaa
2tl ruokosokeria
3rkl öljyä
jäävuorisalaattia

  Kuumenna öljy pannussa, lisää broileri ja valkosipulinkynnet. Paista kunnes broileri on melkein kypsää. Lisää kanamauste, osterikastike, soija, sokeri, valkopippuri ja sekoita kunnes broileri on kypsää. Revi jäävuorisalaatti lautasten pohjille ja laita valmis broileri päälle. Tarjoa heti keitetyn jasminriisin kanssa.




Illalla ajattelin yrittää taas hävittää noita mansikoita. Ja siinä varma konsti on smoothiet. Muutaman päivän sateet ja kiireet oli tuoneet meidän mansikkamaalle ihan uuden mansikkalajikkeen. Ne oli semmoisia harvinaisia pörrömansikoita. Muuten mansikan muotoisia, mutta olivat ihan harmaita ja karvaisia :/ Ei kiva. Mutta yritetään pelastaa ne mitä pelastettavissa on.

Ananas-mansikkasmoothie
(2ann.)

2,5dl maustamatonta jogurttia
1tlk ananasta omassa mehussa
5dl pakastemansikoita (laitoin tuoreita)
3rkl hunajaa

  Mittaa smoothien ainekset tehosekoittimeen ja sekoita sileäksi juomaksi. Kaada laseihin ja tarjoa heti.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti