10. elokuuta 2012

When a blind man cries

Niin vaan viikko hurahti ohi aivan huomaamatta. On ollut kyllä vähän turhankin tapahtumarikas viikko, niin hyvässä kuin pahassakin. Tämän päivän kun vielä jaksaa touhottaa, niin ehkä viikonloppuna saa sitten ottaa iisimmin. Tai urakkaa on kyllä tuolla marjapuskissa ihan tarpeeksi ja mustikkametsäänkin voisi mennä. Mutta se on onneksi semmoista rauhallista ja mukavaa touhua.

Päivän ruoaksi valikoitui tänään sipulikeitto, joka alunperin olisi pitänyt maustaa portviinillä. Portviiniä ei kaapista löytynyt, enkä sen takia viitsinyt suunnata Alkoon, niin lorautin sekaan sitten sherryä. Samapa kai tuo mitä sinne keittoon laittaa. Lopputulos oli kuitenkin ihan jees. Keitto toimisi ehkä paremmin alkukeittona pieninä määrinä kuin pääruokana. Sen verran hassun makeaa tuo oli. Ohje on jälleen kerran Me-lehdestä löydetty. Paistoin keiton pinnalle muutaman jääkaapista löytyneen pekonisiivun ja lisäsin keittoon valmistusvaiheessa muutaman valkosipulinkynnen.

Sherryllä maustettu sipulikeitto

4 sipulia
3-4 valkosipulinkynttä
1 keskikokoinen purjo
2rkl öljyä
1rkl vehnäjauhoja
1 kasvisliemikuutio
1rkl siirappia
3dl vettä
2dl sherryä tai punaista portviiniä
2dl ruokakermaa
suolaa
rouhittua mustapippuria
1dl ruohosipulia silputtuna
Tarjoiluun:
4 viipaletta paahtoleipää
3rkl voita
2tl ranskalaista sinappia (laitoin ihan tavallista Auran sinappia)

   Halkaise sipulit, poista kuoret ja viipaloi puolikkaat. Freesaa sipuliviipaleet ja valkosipulit öljyssä. Ripottele vehnäjauhot ja murennettu liemikuutio päälle ja sekoita hyvin. Lisää vesi sekä viini. Kuumenna kiehuvaksi koko ajan sekoittaen. Hauduta 20–30 minuuttia. Leikkaa purjo ohuiksi viipaleiksi, huuhtaise viipaleet kylmällä vedellä ja lisää ne kattilaan keittämisen loppupuolella. Lisää ruokakerma ja ruohosipulisilppu. Mausta rouhitulla pippurilla ja tarvittaessa suolalla. Kuumenna kiehuvaksi. Sekoita sinappi ja voi. Paahda leipäviipaleet ja sivele niille sinappivoita. Leikkaa kolmioiksi.




Käykäähän muuten kurkkaamassa Kääpiölinnan facebook-sivua. Kokoan sinne hiljalleen kuvia niistä parhaista sapuskoista ja leivonnaisista, mitä oon testannut. Sieltä löytää nopeasti omaa silmää ja makua miellyttävät juttuset ja kuvan kautta pääsee sitten blogiin poimimaan ohjeen talteen. Tykkäämällä saat helposti ja nopeasti tietoa Kääpiölinnan päivityksistä.

Kääpiölinna löytyy osoitteesta  www.facebook.com/KaapiolinnanKookissa.

Niin ja käykäähän osallistumassa kirja-arvontaan kommentoimalla toissapäiväistä kirjoitusta. Ihan vaan vaikka sana 'arvonta' piisaa, mutta saa muutakin mukavaa runoilla. Kiitos jo tähän mennessä osallistuneille :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti