20. syyskuuta 2012

Kalastaja Mattson ja pinkkihuntuinen lohi (...kera päärynä-mangovispipuuron)

Mä en oikein tiedä miten kuvailisin tämän päiväistä ruokaa, siis granaattiomenalohta. Mä oon pyöritellyt tuota Me-lehdestä löytynyttä ohjetta käsissäni monet kerrat, mutta koskaan en ollut oikeasti lukenut ohjetta kunnolla. Alkuun ruoka, tai oikeastaan se kastike maistui todella omituiselle. Mutta mitä enemmän sitä söi, sen paremmalta se maistui. Saatan siis tehdä toistekin.

Granaattiomenalohi

6 lohifileepalaa
Maustekastike:
1 granaattiomena
1 limetin mehu ja kuori
2tl sokeria
1tl suolaa
pala piparjuurta ohueksi leikattuna tai 1-2rkl piparjuuritahnaa

  Halkaise granaattiomena ja koverra hedelmäliha siemenineen puolikkaista, poista valkoiset kalvoriekaleet joukosta. Lisää loput maustekastikkeen aineet ja sekoita hyvin. Grillaa tai pariloi lohipalat tai paista ne uunissa tai paistinpannussa. Lohen paistamiseen ei tarvita rasvaa. Valuta kastike kypsien lohipalojen päälle tai tarjoa se erikseen.
  Vinkki! Korvaa granaattiomena 0,5 desillä karpaloita, jotka on rouhittu puoliksi sulaneina ja 0,5 desillä vettä.



Mä oon taatusti miljoonat kerrat vaahdonnut siitä, kuinka huono tuo pikkumies on syömään. Selvästi siskoonsa tullut. Vispipuurot on niitä harvoja juttuja jotka laskee, joten täytynee tehdä sitten niitä. Yleensä teen vispipuurot oman pääni mukaan, mutta vaihtelu virkistää ja välillä on hyvä hakea ideoita muilta. Tämän vispipuuron ohje löytyi Yhteishyvästä. Vähän tosin muokkailin taas oman maun mukaiseksi.

Päärynä-mangovispipuuro

8dl omenamehua
0,5dl sokeria (laitoin 2rkl)
1,5dl mannasuurimoita (laitoin spelttisiä)
ripaus suolaa
2prk(à125g) mango-päärynäsosetta (lastenruoka)

  Kiehauta kattilassa omenamehu. Lisää sokeri ja vatkaa mannasuurimot joukkoon. Anna kiehua miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia. Sekoita välillä. Mausta puuro hedelmäsoseella ja ripauksella suolaa. Anna jäähtyä. Vatkaa kuohkeaksi sähkövatkaimella.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti