30. syyskuuta 2012

Karvisen eväät

Päivän ruoan tarjosi meille tänään tuo ihana oranssi, laiskanpulskea kissa nimeltään Karvinen. Mun lemppari sarjakuvahahmo joskus pikkulikkana. Ja kun käsiin osui Karvisen oma "Karvinen keittää"-kirja, niin tottahan se täytyi hyllyyn saada. Mikään terveyspommi tämä kirja sisältöineen ei ole, mutta voiko sitä muuta odottaakaan. Samaisesta kirjasta löytyy myös alla oleva lihamurekevuoan ohje. Ruoka ei mun mielestä ollut niin järjettömän hyvää, mutta ihan syötävää.

Karvisen järjettömän hyvä lihamurekevuoka
(4ann.)

400g jauhelihaa
0,5dl korppujauhoja
3dl lihalientä
10 perunaa
2 sipulia
voita
suolaa
pippuria
timjamia

  Pane uuni lämpiämään 200 asteeseen. Tee lihaliemi liottamalla kulhossa 2/3 lihaliemikuutiosta kolmeen desilitraan lämmintä vettä. Sekoita korppujauhot liemeen ja anna seoksen seistä viitisen minuuttia. Lisää jauheliha ja sekoita. Mausta suolalla, pippurilla ja hyppysellisellä kuivattua timjamia.
  Voitele uunivuoka voilla. Kuori perunat ja leikkaa ne ohuiksi viipaleiksi. Silppua sipulit. Levitä noin kolmannes perunoista ja puolet sipuleista vuoan pohjalle. Mausta suolalla ja pippurilla. Levitä perunoiden päälle puolet murekeseoksesta ja sen päälle taas kolmannes perunoista ja loput sipulit. Ripottele tällekin kerrokselle suolaa ja pippuria.
  Levitä seuraavaksi kerrokseksi loppu mureketaikina ja päällimmäiseksi loput perunat ja hieman suolaa ja pippuria. Viimeistele mureke asettamalla pinnalle muutama voinokare. Pane vuoka uuniin. Mureke on valmista reilun tunnin kuluttua tai kunnes perunat ovat pehmeitä.




Vispipuuroilu senkun jatkuu. Ukko ja pikkumies kävi eilen naapurissa omppuvarkaissa ja parit omenat pääsi sitten puuron joukkoon. Mä tein puuron spelttimannasuurimoista, mutta ihan hyvin tavallisetkin käy.

Omenavispipuuro

1l vettä
0,25tl suolaa
1,5-2dl (speltti)mannasuurimoita
2-3 omenaa raastettuna
1-1,5dl sokeria
0,5tl vaniljasokeria

  Lisää mannasuurimot kiehuvaan, suolalla maustettuun veteen. Anna kiehua 2-10 minuuttia. Tarkista keittoaika mannasuurimopaketin kyljestä. Lisää raastetut omenat, sokeri ja vaniljasokeri. Anna jäähtyä kunnolla ja vatkaa sähkövatkaimella kuohkeaksi.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti