13. syyskuuta 2012

Lättyä lätyn päällä

Mä sain tänään varsin miellyttävän ja yllättävän lahjuksen, kun ihanainen Jemiina kävi tuomassa mulle palan lammasta! Ja vielä ihan kotimaista sellaista. Ihanaa! Mä en vaan vielä tiedä, että mitä hyvää siitä tekisin. Täytyy tuumata tarkkaan :)

Mutta sitten tämän päivän tekosiin. Neidin toivomuksesta kokkailin hälle ison kasan tomaattirisottoa. Jospa sen avulla jaksaisi tämäniltaisen jalkkispelin. Neiti kun menee tuuraamaan vähän vanhempien tyttöjen maalivahtia. Että tsemppiä vaan Semi-00:n tytöt! Mun oli "tyytyminen" broilerilla ja nektariineilla täytettyyn lettukakkuun. Ohje tähän on löytynyt Pirkasta. Hunajamarinoidut broilerit vaihdoin pehmeän pippurisiin ja rucolan tilalla käytin jääsalaattia. Rucola kun ei kuulu mun suosikkeihin. Jatkossa ehkä käyttäisin jotain toista tuorejuustoa. Mutta muuten tuo oli oikein namia.

Broileri-nektariini-lettukakku

Taikina:
5dl maitoa
2 kananmunaa
2dl vehnäjauhoja
1dl ohrajauhoja
0,75tl suolaa
2rkl juoksevaa margariinia tai öljyä
Paistamiseen:
juoksevaa margariinia
Täyte:
1 sipuli
3(400g) nektariinia
1pkt(450g) hunajamarinoituja broilerisuikaleita (laitoin pehmeän pippurisia)
1rkl juoksevaa margariinia tai öljyä
ripaus mustapippuria
1rs(n.200g) Italian yrtit-tuorejuustoa
1 ruukku rucolaa (laitoin jääsalaattia)

   Sekoita kierrevatkaimella lettutaikinan ainekset keskenään ja anna turvota noin 30 minuuttia.
   Valmista sillä välin täyte. Hienonna sipuli ja kuutioi nektariinit. Paista broilerisuikaleet kypsiksi pannulla. Lisää sipulit ja anna niiden kuullottua pari minuuttia. Mausta pippurilla. Sekoita joukkoon tuorejuusto ja lopuksi nektariinikuutiot. Pidä täyte lämpimänä. Revi rucola pienemmiksi paloiksi.
   Kuumenna paistinpannussa tai muurinpohjapannussa rasvaa ja paista ohuita lettuja. Taikinasta tulee noin 10 lettua.
   Pinoa lettukakku sitä mukaa, kun letut paistuvat. Levitä broileritäytettä ohut kerros jokaisen letun päälle. Ripottele pinnalle vielä rucolaa.
   Peitä lettukakku kannella tai foliolla, jotta se pysyy lämpimänä. Jätä päälimmäinen kerros ilman täytettä Ja koristele pinta rucolalla. Tarjoa heti.


2 kommenttia:

  1. aika kieroa laittaa nektariineja tommoseen! tuhlausta jopa :D

    VastaaPoista
  2. Höpö höpö :D Nektariini broilerin kera on oikein herkkua :)

    Ja parempi syödä nektariinit vaikka sitten broilerin kanssa kuin jättää ne pikkukärpästen ruoaksi ja kiikuttaa epämääräisinä löllökasoina kompostiin.

    VastaaPoista