24. syyskuuta 2012

One little french kiss, honey

Jätetään tänään turhat jorinat väliin ja sännätään suoraan Pirkasta löytyneen jauhelihapadan kimppuun. Hyvää oli ja täytehen tuli. Aluksi oli tarkoitus syödä tätä perunoiden kera, mutta ostin näköjään aamulla pussillisen vihertävän kukertavan kirjavia perunoita. Riisiä kehiin siis.

Jauhelihapata ranskalaisittain

400g jauhelihaa
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
2(150g) porkkanaa
2 lehtisellerin vartta
1-2rkl margariinia
2-3dl vettä
2dl punaviiniä
0,5tl rosmariinia
1tl timjamia
0,5pkt(á140g) pekonia
200g tuoreita herkkusieniä
0,5dl hillosipuleita
1 liha-annosfondi (laitoin lorauksen häränlihafondia)
2-3rkl tummaa suurustetta
sitruunaviipale
hienonnettua persiljaa

  Hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuori ja suikaloi porkkanat. Viipaloi lehtisellerit. Kuullota sipulit rasvassa. Lisää porkkanat ja sellerit hetkeksi joukkoon. Siirrä pataan.
   Ruskista jauheliha kuumalla pannulla ja siirrä pataan. Lisää vesi, punaviini ja mausteet. (Voit käyttää punaviiniä enemmänkin, jolloin se korvaa veden.)
   Levitä pekonit kylmälle pannulle ja kuumenna, jotta rasva irtoaa. Ruskista pekonit. Ota pekonit pannulta. Kiehauta halkaistut sienet ja valutetut hillosipulit pekonin rasvassa. Suikaloi pekoni pataan. Lisää herkkusienet ja hauduta 30 minuuttia. Lisää hillosipulit ja sitruunaviipale. Kypsennä vielä noin 10 minuuttia. Poista sitruunaviipale.
   Lisää fondi ja suuruste. Keitä vielä minuutin ajan. Koristele persiljalla. Tarjoa lisäksi keitettyjä perunoita tai riisiä ja vihreitä papuja.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti