25. lokakuuta 2012

Defenders Of The Fajitas

Kääpiölinnassa on mietitty pää sauhuten tulevan viikonlopun tarjoiluja. Lauantaina tuvan valtaa muutama esiteini-noita ja jotain niille täytyisi keksiä. Kun vieraita on vaan muutama, ei tarjoiltavaa onneksi tartte olla ihan hirveästi. Taidetaan siis tyytyä karkkiin, sipsiin, tuunattuihin pizzoihin, kummituskakkuun ja limuun. Ehkä jotain muuta, jos aikaa ja virtaa piisaa. Mutta niistä lisää tuonnempana. Haasteellisempaa on keksiä syötävää viikonlopuksi kyläilemään tulevalle nuorelle neidille, joka kuulemma syö ainoastaan kasviksia ja pastaa. Niitäkin vaihtelevalla menestyksellä. Hyviä vinkkejä ja vihjeitä otetaan siis vastaan :)

Mitään ihmeellistä ei tänään tarvinnut onneksi kokkailla, sillä ruokalistalla oli vuorossa tonnikalafajitakset. Nopeaa, helppoa ja hyvää. Ja samalla sai tuolle pikkumiehelle maidotonta kastiketta nuudelien kaveriksi. On aivan outoa tutkia kaikki ostamansa elintarvikkeet, että onkohan niissä nyt maitoa vai ei. Kun ennen sai ostaa just mitä halusi. Toivon todella, ettei maitoallergiaa löydy ja pikkumies saa palata normaaliin, maidolliseen ruokavalioon.

Tonnikalafajitas

8 täysjyvätortillaa
2tlk tonnikalapaloja
1prk(250g) valkoisia papuja
1tlk salsaa
1 punainen paprika
1 punasipuli
1 keltasipuli
4 valkosipulinkynttä
öljyä
Lisäksi: 
kermaviiliä tai valkosipulikastiketta
pepperoneja tai jalapenoja

  Suikaloi paprikat ja lohko sipulit. Viipaloi tai murskaa valkosipulinkynnet. Paista paprikaa, sipulia ja valkosipulia pannulla tilkassa öljyä reilu 5 minuuttia. Lisää pannulle salsa, pavut ja valutettu tonnikala. Kuumenna. Paprikan voi lisätä myös ihan lopussa, jos ei piittaa kypsistä paprikoista.
  Lämmitä tortillat pakkauksen ohjeen mukaan mikrossa tai uunissa. Täytä tortillat tonnikalaseoksella, pepperoneilla ja kermaviilillä. Tarjoa heti.


Innostuin mä tänään tekemään elämäni ensimmäiset vaahtokarkitkin. Pakko sanoa, että on kyllä sellaista tahmaista touhua, että oksat pois. Huomenna näkee onnistuiko nuo vai ei. Jännää :) Jos onnistui, niin laitan sitten ohjetta jakoon. 

3 kommenttia:

  1. ihan hyvä ruokavalio, kasviksia ja pastaa :D

    tee vaikka tomaattikastiketta ja spagettia: sipulia, paprikaa, tomaattimurskaa, kermaa ja/tai tuorejuustoa ja mausteita sitä mukaa mitä neiti syö. lihansyöjille kaveriksi jotain kanankoipia tms.

    tai makaronilaatikkoa jossa on paprikaa ja maissia ja sipulia tms.

    tai pitäskö sun laittaa ne tytöt tänne paijaamaan kissaa ja syömään mun sapuskoja :D

    VastaaPoista
  2. Kasviksista ja pastasta tulee ensimmäisenä mieleen kasvislasagne. Se on nimittäin yksi lempiruoistani.:) Tuollainen fajitakin maistuisi nyt oikein hyvin iltapalaksi.:)

    Ja otsikko sai päässä soimaan Defenders Of The Faithin. Mutta ei se mitään, Judas Priest kuuluu suosikkeihini.;) Pitääpä pistää koko levy soimaan...

    VastaaPoista
  3. Hyviä ideoita kaikki! Kiitos! Täytyy vielä laittaa neiti soittamaan vieraalle ja tenttaamaan, että mitkä kasvikset uppoaa :) Sienet saa suosista jättää pois ja sipuli ei uponnut ainakaan ennen. Ja mitä tulisempaa, kuulemma sen parempaa :)

    Ja mä luulen, että täälläkin täytyy laittaa lisää Priestiä soimaan :D

    VastaaPoista