15. lokakuuta 2012

I wanna be a frog...

Ruotsalaisen kokin keittokirja pääsi taas käyttöön. Vaikken mikään Muppettien suuri fani olekaan, niin tämä kirja on ihan kiva. Selailin kerrankin kirjaa oikein ajatuksella ja vastaan tuli muutama ohje, joka taatusti pääsee testiin lähiaikoina. Niitä odotellessa maistellaan Kermitin kasvispihvejä kyseisen kirjan ohjeen mukaan. Varsinaisen salaatin korvasi tänään dippailtavat kasvikset kurkkuaiolin kera. Tämän ohjeen oon napannut Pirkasta. Saipa samalla jonkinmoista kastikkeen tynkää noille kasvispihveillekin. Kurkkuaiolista tuli kertaheitolla yksi meidän sakin lempparikastikkeista. Oli hyvää :)

Pihvit oli maultaan oikein hyviä, mutta paistaessa tuli ongelmia. Ensimmäiset pihvit hajosivat ihan täysin. Lisäsin sitten taikinaan yhden munan ja pari ruokalusikallista vehnäjauhoja, niin johan onnistui. Lettupannu sai luvan väistyä ja loput pihvit paistoin tavallisella paistinpannulla. Mä oon ennenkin moittinut tuota lettupannua onnettomaksi ja nyt sen aika tuli täyteen. Saa luvan päätyä kierrätykseen, mokoma letru pannunretale...

Kermitin kasvispihvit

1(n.300g) kesäkurpitsa
100g palsternakkaa
100g juuriselleriä
1 sipuli
1pss(150g) pakastepinaattia
2 kananmunaa (laitoin 3)
0,5dl (täysjyvä)vehnäjauhoja (laitoin lisäksi vielä 2 ruokalusikallista)
1tl suolaa
0,25tl jauhettua valkopippuria
ripaus muskottia
2-3rkl silputtua minttua tai oreganoa (laitoin ripauksen kuivattua oreganoa)
Paistamiseen:
öljyä tai voita

  Ota pinaattipalat sulamaan hyvissä ajoin. Raasta kesäkurpitsa karkeaksi raasteeksi. Kuori palsternakka, selleri ja sipuli ja raasta ne hienoksi raasteeksi kesäkurpitsan sekaan. Vatkaa munat, jauhoja ja mausteet kevyesti sekaisin. Sekoita joukkoon kasvisraasteet.
  Kuumenna lettupannun koloissa hiukan rasvaa ja laita reilu ruokalusikallinen kasvisseosta lettupannun syvennyksiin. Paistaminen onnistuu tavallisellakin pannulla, jos pihvien muodolla ei ole niin suurta merkitystä... Paina seosta kevyesti lusikalla ja paista miedolla lämmöllä, kunnes seoksen alapinta on saanut väriä. Käännä varovasti ja paista toinenkin puoli kauniin ruskeaksi.
  Pidä valmiit pihvit lämpiminä folion alla tai tarjoa suoraan pannulta. Sekoita raasteseosta aina välillä ennen pannulle laittamista.
  Tarjoa vaikka perunamuusin, puolukkahillon ja salaatin kera.




Dippikasvikset ja kurkkuaioli
(6ann.)

0,5 kukkakaali
200g porkkanoita
0,5 kurkkua
Kurkkuaioli:
1,5dl maustekurkkuviipaleita
1tlk(200g) kermaviiliä
1dl majoneesia
1-2 valkosipulinkynttä (laitoin teelusikallisen valmista murskaa)
n.0,5dl persiljaa tai ruohosipulia hienonnettuna
0,5rkl sinappia
mustapippuria

   Huuhdo vihannekset. Paloittele kukkakaali kukinnoiksi. Suikaloi kuoritut porkkanat ja kurkku. Pane vihannekset tarjolle isolle vadille (tai pieniin kuppeihin).
   Hienonna maustekurkkuviipaleet. Sekoita kermaviilin joukkoon maustekurkut, majoneesi, hienonnetut valkosipulinkynnet, yrtit, sinappi ja pippuri. Kastike kannattaa tehdä ajoissa, sillä maut tasaantuvat jääkaapissa.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti