8. lokakuuta 2012

I want chicken in the soup

Tämä maanantai ei alkanut ihan parhaissa mahdollisissa merkeissä ja tästä saamme kiittää tuota pikkumiestä. Koska tämä on kuitenkin (olevinaan) ruokablogi , niin taidan jättää karmeimmat yksityiskohdat kertomatta :)  Mutta ehkä tämä viikko tästä paranee edetessään. Toivoa ainakin sopii!

Ukolla on taas se (mulle) tylsä iltaviikko ja ajattelin tekaista hälle yöpalaksi kreetalaista paistosta. Noh, kahdessa kaupassa kävin, enkä kummastakaan löytänyt tsatsiki-tuorejuustoa. Liekö tuota enää valmisteta? Paistos muuttui sitten ihan vaan kasvispiiraaksi. Pääsipä samalla mun uus irtopohjavuoka käyttöön. Mun oli ihan pakko saada tuommoinen sydän kaappiini. Aina löytyy tilaa yhdelle uudelle kakkuvuoalle. Jos ei löydy, niin sitte täytyy taas organisoida kaappien sisältö uudelleen.

Kirsikkatomaatti-sipulipiirakka

Pohja:
100g voita
1,5dl vehnäjauhoja
2dl juustoraastetta
Täyte:
2 isoa sipulia
tilkka öljyä
200g paahdettu chili-tuorejuustoa
4 kananmunaa
200g kirsikkatomaatteja
0,75tl suolaa
0,5rkl oreganoa

  Sekoita pehmeään voihin jauhot ja juustoraaste. Painele taikina voidellun piirakkavuoan (halkaisija noin 20-22cm) pohjalle ja reunoille.
  Hienonna sipulit ja kuullota ne tilkassa öljyä tai voita. Kaada sipulisilppu kulhoon ja lisää tuorejuusto. Jaa 2/3 kirsikkatomaateista neljään osaan. Jätä loput koristeeksi.
  Sekoita juusto-sipuliseokseen kananmunat, kirsikkatomaattilohkot ja mausteet. Kaada seos taikinan päälle. Koristele lopuilla kirsikkatomaateilla.
  Paista uunin alimmalla tasolla 200 asteessa noin 40 minuuttia.




Ruokien suhteen maanantai alkoi kotoisasti broilerikeitolla. Tällä kertaa rakuunaisella sellaisella. Ihan kivaa ruokaa tälläisena koleana syyspäivänä. Ohje löytyi taas kerran Pirkasta.

Broileri-rakuunakeitto

450g maustamattomia broilerin fileesuikaleita
1-2rkl öljyä
4(n.350g) kiinteää perunaa
3(n.250g)porkkanaa
8dl vettä
1 kanaliemikuutio
n.100g maustamatonta tuorejuustoa
1dl säilykemaissia
n.50g sinihomejuustoa
1-2tl kuivattua rakuunaa

  Kuori ja kuutioi perunat. Kuori ja leikkaa porkkanat viipaleiksi. Ruskista broilerit pinnoitetussa kattilassa tilkassa öljyä.
  Murustele kanaliemikuutio kattilaan, lisää vesi, perunat ja porkkanat. Keitä miedolla lämmöllä noin 15 minuuttia, kunnes perunat ja porkkanat ovat kypsiä.
  Lisää joukkoon tuorejuusto, maissi, murusteltu sinihomejuusto sekä rakuuna. Kypsennä vielä noin viisi minuuttia. Tarjoa hyvän leivän kera.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti