3. lokakuuta 2012

Lihapullana luokses pompin taas

Tänään oli hieman erilaisten lihapullien päivä. Välillä on kiva kokeilla muitakin versioita tästäkin herkusta, kun turhan usein tulee tehtyä näitä sillä samalla, tosin hyväksi havaitulla, tavalla. Tämänkertainen ohje löytyi Pirkasta. Maultaan olivat ihan ok, mutta ei nämäkään voita niitä tuttuja ja turvallisia lihapullia. Jatkossa laittaisin oleellisesti enemmän mausteita. Esimerkiksi chili, oregano ja valkosipuli vois toimia oikein hyvin. Ja pippuria saisi olla reilummin. Kastikkeesta jätin kanelin pois, kun se ei ajatuksena oikein iskenyt. Kastike maistui aluksi todella suolaiselta, mutta kun lisäsi lihapullat, pahin suolaisuus katosi.

Mausteiset fetajuustotäytteiset lihapullat


500g jauhelihaa
0,5dl korppujauhoja
1dl vettä
1 kananmuna
1tl kuivattua tai 1rkl tuoretta timjamia
0,75tl suolaa
0,5tl rouhittua mustapippuria
200g fetajuustoa (laitoin ehkä puolet)
Kastike:
2rkl öljyä
1 sipuli
2rkl tomaattipyreetä
1rkl vehnäjauhoja
 4dl vettä
1 lihaliemikuutio
0,5-0,75tl suolaa
mustapippuria
0,5tl kanelia
0,5tl sokeria
Pinnalle:
0,5dl pecanpähkinöitä (unohdin, höh...)

  Turvota korppujauhoja vedessä noin 10 minuuttia. Lisää jauheliha, muna, timjami, suola ja pippuri. Sekoita taikina tasaiseksi ja muotoile siitä isohkoja lihapullia. Kuutioi feta. Tee syvennys jokaiseen lihapullaan ja täytä fetajuustokuutiolla. Muotoile pullat sileiksi.
   Valmista kastike. Kuumenna rasva, kiehauta siinä sipuli, lisää tomaattipyree ja jauhot. Lisää kylmä vesi ja murenna lihaliemikuutio joukkoon. Keitä kastiketta 10 minuuttia ja mausta.
   Paista lihapullat kuumalla pannulla niin, että ne saavat kauniin pinnan. Kypsennä lihapullia vielä 7-8 minuuttia kastikkeessa.
   Ripottele pinnalle pekaanipähkinöitä rouhittuna ja halutessasi korianteria. Tarjoa pullien lisäkkeenä riisiä ja raikasta salaattia.




Musta tuntuu, että joudun nyt tehdä uuden mutkan kauppaan. Huomisiin pulliin tarkoitettu suklaalevy on jotenkin kummasti kadonnut tuolta kaapista. Syytä ei tietenkään ole allekirjoittaneessa... Noh... Laitetaan todella huonon päivän piikkiin. Tai ehkä meidän kaapissa asustaa sukkiensyöjän serkku suklaalevynsyöjä... :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti