23. lokakuuta 2012

On pannukakku kovin ravitsevaa, kera wienernougat'n herkullista niin.

No voi höh... Huomisesta alkaen Kääpiölinnan kokkailuissa joudutaan kaikki maitotuotteet korvata soija-, kaura- tai riisimaitojuttusilla. Ainakin seuraavat kaksi viikkoa. Tai ainakin niiden ruokien osalta, mihin tuo pikkumies iskee hampaansa. Moni varmaan arvaakin jo tästä, että selvittelyssä on mahdollinen maitoallergia. En viitsi pojalle väsäillä ainakaan kaikkia ruokia erikseen, joten syödään sitten muutkin maidottomia ruokia. Ei ne kauramaidot sun muut meille muillekaan pahaa tee.

Tästä sain sitten erinomaisen syyn testata jo tänään wienernougat-pannaria. Olin ajattelut tehdä sen vasta loppuviikolla, mutta ei auta. Vaikka voishan tuon maidon korvata jollain ja wiener nougat-rouheessa on vaan maitojauhetta, jota ei tässä vaiheessa tarvi vältellä, mikäli lääkäriä uskoo. Mä luulen, että oon löytänyt ohjeen jostain RuokaPirkasta, mutta en mene vannomaan. Jostain se kuitenkin on mun mappeihini ilmaantunut.

Kermavaahdon kanssa tuo oli ihan järjettömän hyvää! Tosin aika ohueksi tuo pannari jäi, mutta eipä se haittaa. Taatusti tehdään meillä toistekin.

Wienernougat pannukakku

(pellillinen)

7dl maitoa
2 kananmunaa
3,5dl vehnäjauhoja
2rkl juoksevaa margariinia (laitoin tavallista sulatettuna)
0,75tl suolaa
Päälle:
1pss(150g) Wienernougat crush-rouhetta

  Vatkaa kevyesti taikinan aineet sekaisin. Anna taikinan turvota 30 minuuttia. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun uunipannuun. Paista 200 asteessa 15 minuuttia. Ota pannu uunista, ripottele pinnalle nougatrouhe ja jatka paistamista vielä noin 15 minuuttia.
  Tarjoa haaleana jäätelön tai kermavaahdon kera.


Nyt vois sitten lähteä kauppaan ihmettelemään oikein kunnolla maidottomien tuotteiden runsautta. Päivällä jo niitä hieman tutkailin ja valinnanvaraa näyttää löytyvän. Jos samalla saisi tuon otsikon pannukakku-biisin päästä soimasta.....

4 kommenttia:

  1. Tämähän oli herkullisen kuuloinen resepti.

    VastaaPoista
  2. Näyttää äärettömän herkulliselta!:)

    VastaaPoista
  3. Tämä oli kyllä herkkua, mutta kannattaa syödä mahdollisimman pian. Jäähtyneenä, pari päivää jääkaapissa maanneena ei enää oo ehkä parhaimmillaan :D Vaikka kyllä sitä sittenkin söi.

    VastaaPoista
  4. Oi nam, ihan superherkullisen näköistä pannaria!! :-)

    VastaaPoista