4. lokakuuta 2012

Pullakorvainen lady ja purjo-perunasoppa

Mun oli tarkoituksena juhlistaa kansallista korvapuustipäivää (ja valtakunnallista eläinten päivää) ihanilla, isoilla korvapuusteilla. Lopputulos oli vaan jotain ihan muuta. Sain aikaiseksi kolme pellillistä lässähtäneitä, tosin ihan hyviä nisuja. Mä luulen, että tällä kertaa vikana oli liian pitkä kohotusaika. Tuo pikkumies nimittäin piti mut aika kiireisenä pullia leipoessa. Välillä herra tyhjäili laatikoita, välillä kaateli maitoa leluillensa. Mutta kyllä nuo pullat meidän sakille kelpaa, oli lässähtäneitä tahi ei.

Puolet korvapuusteista täytin Maraboun Daim-suklaalla. Siis sillä maitosuklaalevyllä, jossa on Daim-paloja joukossa. Pakko sanoa, että toimi! Tosin nuo pullat olisi kannattanut paistaa pienissä paperivuoissa. Tajusin sen vasta vähän liian myöhään. Tavalliset korvapuustit saat korvaamalla suklaan sokerilla ja kanelilla.

Daim-korvapuustit tai kierrepullat

5dl maitoa
2pss(à11g) kuivahiivaa
2tl kardemummaa
1,5tl suolaa
1dl sokeria
1 kananmuna
n.11dl vehnäjauhoja
150g pehmeää voita
Täyte:
100g voita
1levy(200g) Maraboun Daim-maitosuklaata 
Pinnalle ja voiteluun:
kananmuna
raesokeria

  Ota pullataikinan ainekset hyvissä ajoin huoneenlämpöön. Lämmitä maito 42- asteiseksi. Sekoita kuivahiiva noin desiin vehnäjauhoja ja vatkaa seos maidon joukkoon. Lisää kardemumma, suola, sokeri ja muna. Lisää jauhoja vähitellen samalla kierrevatkaimella vatkaten, kunnes saat vellimäisen seoksen. Jatka alustamista käsin samalla jauhoja lisäten. Jauhot kannattaa lisätä vähitellen, jottei jauhoja tulisi liikaa. Taikina saa olla pehmeää, mutta sellaista että irtoaa kulhon reunoista. Lisää alustamisen loppupuolella pehmeä voi. Anna taikina kohota liinalla peitettynä puolisen tuntia vedottomassa paikassa.
  Kaada kohonnut taikina jauhotetulle pöydälle ja vaivaa ilmakuplat pois. Jaa taikina kahtia. Kauli kumpikin puoliska noin 30*45cm kokoiseksi levyksi. Levitä päälle pehmeää voita ja karkeaksi rouheeksi rouhittu suklaa. Kääri levyt rullalle.
  Jos teet korvapuusteja, leikkaa rullat kolmioiksi. Nosta kolmiot pystyyn terävä kärki ylöspäin ja paina kärki alas kahdella sormella painaen. Nosta pullat pellille. Todennäköisesti parempi tapa olisi leikata rullat muutaman sentin kiekoiksi ja nostaa kiekot paperisiin vuokiin leikkauspinta ylöspäin.
  Anna pullien kohota liinalla peitettynä, voitele kananmunalla ja ripottele pinnalle raesokeria. Paista 225-asteisessa uunissa noin 8-10 minuuttia pullan koosta riippuen.

Vasemmalla köllöttelee suklaiset, oikealla perinteiset korvapuustit

Päivän ruokana on taas tuon mun neidin inhokkia elikkäs soseista soppaa. Tällä kertaa keittoon päätyi perunaa ja purjoa. Edullista, helppoa ja hyvää.

Purjo-perunasosekeitto

1l vettä
1 kasvisliemikuutio
5 isohkoa perunaa
1 purjo
2dl ruokakermaa
suolaa
pippuria
ruohosipulia
(nokare margariinia)
Pinnalle:
voissa ruskistettuja sieniä maun mukaan

  Kuori ja kuutioi perunat. Halkaise, huuhdo ja paloittele purjo. Laita kasvikset, vesi ja liemikuutio kattilaan. Keitä, kunnes kasvikset ovat kypsiä. Soseuta keitto, lisää kerma ja mausteita maun mukaan. Kuumenna. Lisää halutessasi nokare margariinia makua tuomaan.
  Hienonna sienet, ruskista tilkassa voita ja mausta halutesassi suolalla. Ripottele sienet keittolautasten pinnalle ja tarjoa soppa tuoreen leivän kera.



2 kommenttia:

  1. Eilisen hesarissa oli ohjeet korvapuustien tekoon, joilla luulisi onnistuvan. http://www.hs.fi/ruoka/T%C3%A4n%C3%A4%C3%A4n+on+kansallinen+korvapuustip%C3%A4iv%C3%A4/a1349234364063

    VastaaPoista
  2. Kiitos :) Mulla on paha tapa tehdä pullataikina aina näppituntumalla. Yleensä kyllä onnistuu, mutta eilen ei vaan ollut mun päivä. Täytyy käydä ajatuksella lukemassa hesarin vinkit :)

    VastaaPoista