30. marraskuuta 2012

A fish over here, a fish over there....

Voi järkytys miten kylmä tuolla pihalla on. Eipä oo kauheasti tehnyt mieli nokkaansa pihalle laittaa, kun ei kerran pakko oo ollut pakko. On siis ollut oikein mainio päivä yrittää saada Kääpiölinnan sisätiloja ojennukseen, mopata ja imuroida. Ja tottahan sitä tanssiakin täytyi, kun perässä kulkee onnellinen pieni mies hokien, että tanssi, tanssi, tanssi.. :D Varsin kiva kotoilupäivä siis.

Ruokapuolella suosin taas sangen tavallista kotiruokaa ja samalla sain kiusata muuta sakkia kalaruoalla. Lautaselle päätyi kalapihvejä kera tuiki tavallisen perunamuusin ja kermaviilikastikkeen. Niin tavallista ja niin herkullista. Ja helppoakin vielä. Vähän murenevaista tuo taikina oli, joten pihvit kannattaa pitää pieninä. Näin paistaminen on oleellisesti helpompaa. Ohje kalapihveihin löytyi jälleen kerran Pirkasta.

Kalapihvejä väsäillessä muistin taas, että täytyisi kaivaa roudateippi esiin ja ehjätä mun monitoimikone, ennenkuin se leviää ihan totaalisesti. Mä luulen, ettei joulupukki tänäkään vuonna tuo mulle uutta konetta. Niin hyvin kun tuo on palvellutkin, niin ei se taida enää kauaa kestää. 

Kalamiehen seitipihvit

400g seitiä
1 sipuli
2 kananmunaa
1dl kevytkermaa (laitoin maitoa)
1dl korppujauhoja
1rkl makeaa chilikastiketta
0,5 sitruunan mehu
1tl suolaa
0,5tl mustapippuria
1dl tilliä (laitoin 0,5rkl kuivattua)
Paistamiseen:
margariinia tai öljyä

   Jauha kohmeinen kala monitoimikoneessa ja lisää muut ainekset. Sekoita hyvin. Nostele lusikalla murekeseosta paistin- tai lettupannuun, tasoittele pihveiksi ja paista ne molemmin puolin miedolla lämmöllä kauniin ruskeiksi. Tarjoa lisäksi keitettyjä perunoita tai muusia, kermaviilikastiketta ja salaattia.


Kermaviilikastike kalapihveille


1tlk(200g) kermaviiliä
2tl kuivattua tilliä
1tl sitruunamehua
ripaus sokeria
0,5tl suolaa
ripaus mustapippuria
1tl sinappia

  Sekoita ainekset keskenään ja anna kastikkeen maustua jääkaapissa ennen tarjoilua. Maut voimistuvat oleellisesti hetken muhittuaan.


4 kommenttia:

  1. Ei tuolla ulkona ole tänään tarjentunut olla. Mahdottoman kylmä on ja hirmuinen myrsky. Koko päivän on saanut pelätä pysyykö kaikki puut pystyssä. Meiltähän viime Tapaninpäivänä myrsky kaatoi puita, ja myrskyn jälkien korjaamista riitti ihan tänne pitkälle syksyyn saakka.

    Oikein hyvää ja maittavaa arkiruokaa teillä on ollut.:) Minä sain tänään aikaiseksi ne pitaleivät. Muun aikaa sitten olenkin melkein vain ihmetellyt puiden heilumista.;)

    VastaaPoista
  2. Auts! Ilmeisesti aika pahaa jälkeä sai puut aikaan? Meillä on tuossa tuvan vieressä pitkä rivi vanhoja koivuja, jotka pitäis kaataa ja äkkiä. Pari on jo kaadettu ja ne oli aivan lahoja sisältä. Mä kanssa jännitän aina kovalla tuulella, että pysyykö koivut pystyvässä vai tulevatko ikkunasta tupaan.

    Sen verran tarkenin käydä pihalla, että heitin matot tuulettumaan, vein linnuille ruokaa ja hain postin. Sitten saikin äkkiä juosta tupaan. Vielä pikainen kauppareissu ja sitten on tiedossa sohvan valtaus kera kuuman kaakaon :)

    VastaaPoista
  3. Kermaviilikastike ja muusi on kyllä niin hyvää kalan kanssa, meillä tehdään aika usein. Minulla taas ei ole ollut monitoimikonetta, kunnes sellaisen sain viime jouluna. Voisi kokeilla nyt sitten kalapihvejäkin.. Vihdoin ja viimein..:)

    VastaaPoista
  4. No nyt Melody tuumasta toimeen :)

    Meillä muut ei kalasta tykkää, kun taas mä voisin syödä kalaa vaikka joka päivä. Nämä pihvit kuitenkin kelpas yllättävän hyvin. Tai sitten oli vaan nälkäistä porukkaa.

    VastaaPoista