10. marraskuuta 2012

Loveen langennut

Tänään tulee kuluneeksi kuusi vuotta siitä, kun tuo ukkokultani haki mua ensimmäisille treffeille. Ja sillä tiellä ollaan aina vaan. Aika hurjaa. Kuudessa vuodessa on tapahtunut aivan valtavasti, mutta hetkeäkään en vaihtaisi pois. Tai ehkä niiden kaikkein huonompien asioiden vaihtamista hitusen parempaan voisi harkita....

Tänään on varmaan aivan pakko laittaa Kotiteollisuutta soimaan, sillä kyseinen bändi on liittynyt tavalla tai toisella aika moneen tämän tarinan merkkitapahtumaan. Meidän ensimmäinen julkinen näyttäytyminen yhdessä oli ensitreffejä seuraavana päivänä  Kotiteollisuuden keikalla. Tiesin, että veljeni vaimo (ja ukkoni hyvä ystävä vuosien takaa) oli myymässä lippuja ko. keikalle. No, mieheni laittoi mut käsirautoihin, vei kyseisen rouvan eteen ja totesi että "Tää seuras mua kotiin, saanks mä pitää tän?" Ja lupa heltisi.

Ensimmäistä vuosipäivää juhlistettiin jälleen Kotiteollisuuden keikalla samaisessa paikassa. Naimisiin mentiin 2008 Provinssissa ja samaisilla festareilla oli myös Kotiteollisuus musisoimassa. En nyt enää muista, että oliko keikka häiden aattona vai aaton aattona. Viimeisin yhteensattuma on viime vuodelta, kun viimeisilläni raskaana raahauduin ison mahani kanssa Kotiteollisuuden keikalle. Ja poika syntyi keikkaa seuraavana torstaina. Että näin. Muistaakseni Kotiteollisuus on piakkoin tulossa näille kulmille keikkailemaan, joten täytynee mennä taas katsastamaan poikien musisointia. Toivotaan, ettei tällä kertaa asiaan liity mitään suurempaa :)

Vuosipäivän kunniaksi ja vähän huomista isänpäivääkin ajatellen tekaisin sangen lihaisan ja sipulisen voileipäkakun. Mun oli tarkoitus tehdä tuo jo eilen, mutta en vaan jaksanut. Mitä kauemmin tuo saisi tekeentyä, sen parempi.

Meetvursti-kinkkuvoileipäkakku

8-10 viipaletta ruispaahtoleipää
8-10 viipaletta kaura-pellavapaahtoleipää
Kostutukseen:
lihalientä
Meetvurstitäyte:
120g meetvurstia
1 punainen paprika
1tlk kermaviiliä
1dl majoneesia
1 pieni punasipuli
pikku hitunen sokeria
0,5rkl kuivattua persiljaa tai 0,5dl tuoretta silputtuna
0,25tl chilijauhetta
Kinkkutäyte:
180g maustamatonta tuorejuustoa
0,5prk(à120g) ranskankermaa
200g palvirouhetta
nippu ruohosipulia
0,5tl pippurisekoitusta
1 pieni keltasipuli
Päälle:
200-300g chili-paprikatuorejuustoa (tai muuta maun mukaan)
0,5prk(à120g) ranskankermaa
herneenversoja
chilimeetvurstisiivuja

  Kiehauta lihaliemi ja anna jäähtyä hieman. Leikkaa leivistä reunat pois. Jos teet kakun vuokaan, vuoraa vuoka kelmulla. Leikkaa kelmusta niin pitkät palat, että loput yltää peittämään kakun päällystän.
  Valmista molemmat täytteet sekoittamalla ainekset keskenään omissa kulhoissaan. Lado vuoan pohjalle tiivis kerros leipää. Leipiä joutuu hieman muotoilemaan ja raot voi tilkitä pienillä leipäpaloilla. Kostuta leipäkerros lihaliemellä ja levitä päälle puolet meetvurstitäytteestä.
  Lado päälle kerros leipiä, kostuta ja levitä päälle kinkkutäyte kokonaan. Seuraavaksi leipäkerros, kostutus ja loput meetvurstitäytteestä. Päälle leipäkerros, kostuta.
  Peitä kakku tiiviisti muovikelmulla ja laita vuoka jääkaappiin kevyen painon alle. Anna tekeentyä mieluiten yön yli.
  Kumoa kakku tarjoiluvadille ja poista kelmut. Notkista päälle tuleva tuorejuusto ranskankermalla ja levitä tasaisesti kakun pinnalle. Koristele haluamallasi tavalla.


1 kommentti: